Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje csütörtökön arról beszélt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök bocsánatkérése első jelzés, ez azonban még nem oldja meg a Fidesz európai néppárti  tagságával kapcsolatos alapvető kérdést.

A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy Orbán Viktor meghátrált és levelet írt az összes Néppárti vezetőnek és tagpártnak, melyben bocsánatot kért a szóhasználatért és kérlelte azokat a pártokat, melyek kezdeményezték a Fidesz kizárását a Néppártból, hogy gondolják ezt újra.

Azonban Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje mai sajtótájékoztatóján világossá tette, Orbán Viktornak, hogy ez kevés, a bocsánat kéréssel nem oldja meg szorult helyzetét.

Egyben felszólította a magyar miniszterelnököt, hogy vessen véget a Brüsszel-ellenes kampánynak és rendezze a CEU ügyét. Kijelentette, hogy ezekben a pontokban nincs helye vitának, a Néppárt berkein belül nem engednek az alapjogi kérdésekben.

Azonban az is jól jelzi, hogy Orbán a bocsánatkérés után is szorult helyzetben van, hiszen nem csak Weber, hanem korábban a Fidesz erős szövetségeseként emlegetett Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, Markus Söder bajor miniszterelnök is hasonlóan vélekedik

A dpa német hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök bocsánatkérő levele nem oldotta meg a problémákat a Néppárton belül. „Fontos jelzés, ha valaki bocsánatot kér a megfogalmazásokért. Mindig arra kell törekednünk, hogy hidakat építsünk és elejét vegyük a szakadásoknak. A Néppárt ugyanakkor egy értékközösség. Az értékek pedig nem képezik alku tárgyát” – hangsúlyozta Söder

Söder szerint Orbán Viktornak kell döntenie arról, hogy milyen irányt akar követni. „Ennek azonban tartósnak kell lennie. Nincs ugyanis értelme annak, hogy minden héten újabb vitát folytassunk erről” – hangsúlyozta a bajor politikus. Kiemelte, hogy nem csak Orbán Viktor álláspontjáról van szó ebben a kérdésben. Söder szerint a Néppárt többi tagpártjánál ismét a bizalom tartós kiépülésére van szükség.

Tehát azzal, hogy Orbán bocsánatot kért a legkevésbé sem kerülte el. hogy március 20-án akár ki is zárhatják a Fideszt az Európai Néppártból. Most egyszer s mindenkorra világossá tették a Néppárt vezetői, ha nem változtat tartósan politikáján le is út fel is út.

Nyilván a Fidesz-propaganda médiája nem fog arról beszámolni, hogy Orbánnak nem sikerült kidumálnia magát és a Néppárt vezetői világossá tették neki, hogy változtatni kell a gyalázatos politikáján, ezért kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy ne érjen célt az agyonhallgatás.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here