A napokban jelent meg a hír, hogy a MNB visszavonta az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tevékenységi engedélyét, és elrendelte végelszámolását az ügyfelek érdekeinek védelmében. Az MNB tájékoztatása szerint a betéteseket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) fogja kártalanítani, ügyfelenként és betétenként 31 millió forintig. Juszt László írta meg Facebook oldalán, hogy a bank Matolcsy György rokonáé.

Juszt László, az ismert tévés újságíró írta meg Facebookon, hogy a Magyar Nemzeti Bank visszavonta az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tevékenységi engedélyét, és elrendelte a végelszámolását. Juszt megjegyzi, hogy a bank Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a tulajdonában áll, s mint ilyen a család házibankjaként működött, majd hozzá tette, hogy a mi pénzünkből.

Juszt László 9 pontban azt is összegyűjtötte, hogy kik kaptak hitelt a Matolcsy-rokon bankjától:

1. Az egyik Matolcsy gyerek 90 milliót luxusvilla-vásárlásra.
2. A másik az NHB pénzéből vehetett magának bútorgyárat.
3. Matolcsy Ádám 280 milliós hitellel egy másik villát vett, amiben Matolcsy György jegybankelnök lakik a feleségével.
4. Matolcsy gyerek vette meg a Balaton Bútor gyárat 405.2 millió forintos hitellel
5. Szempont Consulting Kft. – Matolcsy érdekeltség – 400 millió forintot kapott.
6. Klíma és Hűtéstechnológia Kft. – szintén családon belül – 400 millió forint.
7. Száraz István Matolcsy Ádám jóbarátjához kötődő cégek 1 milliárd 300 milliót kaptak. Így került az Origo Matolcsy Ádámhoz, aki nem sokkal később felajánlotta azt a kormányzati médiaholdingnak.
8. Szemerey Tamás más rokonainak cégei sem maradtak ki, 1,2 milliárd forint hitelt kaptak.

Majd Juszt azt tárja fel, hogy miből volt a banknak forrása, mint írja a Matolcsy György-féle PALLAS alapítványok, 2015 elejétől 30-40 milliárd forint körüli összeget tartottak itt olyan betétben és állampapírban, ami után jóval alacsonyabb kamatot kaptak, mint a jegybanki alapkamat. (Ezek voltak azok az alapítványok, amelyek elvesztették közpénz jellegüket)

S még egy pikáns fordulat: Matolcsy Ádám két héttel a felügyeleti biztos érkezése előtt nyitott új számlákat egy másik banknál.

Majd a műsorvezető így összegez: ez van, ha nem a jövedelmezőség, a normál banki szempontok szerint oszt hitelt egy bank, hanem rokoni szálak vagy politikai táborhoz tartozás játszik szerepet. Akkor az lesz, hogy az adófizetők fogják állni a cechet. Bizony-bizony kedves olvasók, ti is. Ők meg jót röhögnek, miközben ez a világ minden országában nettó bűncselekmények sora.

Majd utóiratban Juszt László így zárja gondolatait: “utóbb hívták fel a figyelmemet arra, hogy a Pécsi sörgyár is a Szemerey-ek tulajdonába került, s azt is az NHB “tartotta el”.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here