Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Népmesei jellegű volt, hozott is meg nem is – mondta Ujhelyi István az ATV Start című műsorában Orbán Viktor bocsánatkérő leveléről, amit a Fidesz kizárását mérlegelő Európai Néppártnak küldött. A szocialista európai parlamenti képviselő szerint a miniszterelnök ugyanis nem azért kért bocsánatot, amiért kellett volna, ráadásul nem is a bocsánatkérés a fontos, hanem az, hogy mi fog történni a következő években Magyarországgal.- szemlézte a Hírkilkk

Az Európai Parlament által tavaly ősszel elfogadott, Magyarországról szóló határozatban vannak a valódi problémák felsorolva a sajtószabadság és a jogállam leépítéséről, az állami korrupcióról, vagy az antidemokratikus választási rendszer felépítéséről. A fő kérdés Ujhelyi és a szocialisták szerint az, hogy az a rendszer, amit Orbán Viktor itthon épített, az összefér-e Európával. Az MSZP szerint nem – jelentette ki.

Ezekre a problémákra lehet választ adni szerinte a májusi az EP-választáson, ugyanakkor kijelentette, hogy Európa egyelőre nem tud mit kezdeni azzal a típusú szélsőséges populista politikával, amit például Orbán képvisel, de az biztos, hogy rombolja Európát, és Putyin érdekeit szolgálja.

Orbán Viktor helye ma már nem a mérsékelt jobboldaliakat tömörítő Európai Néppártban, hanem a szélsőjobboldali frakcióban van, ezzel együtt a magyar választók szempontjából nem az a fő kérdés, hogy a Fidesz a néppárt kötelékében marad-e, hanem, hogy Magyarország az Európai Unióban marad-e – mutatott rá a műsorban.

Amennyiben a Fideszt felfüggesztik vagy kizárják az EPP-ből, akkor előbb-utóbb kisodródik Európából, és ez egy magyar Brexitet eredményezhet néhány éven belül – jelentette ki. Nem véletlen, hogy az EU, az európai baloldal és a Néppárt is bent akarja tartani Magyarországot az unióban.

Emlékeztetett rá, hogy Ukrajnában például véres események voltak és vannak, mert a szomszédos ország lakói nem tartoznak az EU védőernyője alá. Hogy Orbán Viktort meg lehet-e állítani, az attól is nagyban függ, mekkora súlya lesz a Fidesznek az EP-ben májustól. Az Európa-pártiaknak a szavazatukkal májusban együtt kell a hazát és Európát védeni – mondta.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here