Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Várhegyi Attila, Szolnok egykori fideszes polgármestere, akit hűtlen kezelés miatt 2002-ben felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság, még hivatalban lévő városvezetőként furcsa üzletet kötött 1995-ben a város központjában eladta a főtér egy részét, most az önkormányzat kénytelen azt visszabérelni.

A botrányos spekulációra az ellenzék egy tüntetésen hívta fel a figyelmet a szolnoki Hild téren, ahova pár éve húzták fel a város egyik látványosságát, az Agóra kulturális központot, ahol koncerteket, kiállításokat és egyéb kulturális-művészeti programokat tartanak.

A botrányos ügyletre Radócz Zoltán, az MSZP megyei elnöke hívta fel a figyelmet a beszédében: a tér ugyanis nem Szolnok város önkormányzatának a tulajdonában, hanem magánkézben van.

Ennek az oka, hogy az 1994-95-ben polgármester – azóta jogerősen elítélt – Várhegyi Attila 1995. december 20-án 18 millió 625 ezer forintért értékesítette a városi tulajdont egy befektető cég számára, amely még aznap továbbadta 28 millió forintért.

A képen körbekerített részt adta el a főtéren a fideszes városvezetés még 1995-ben, most az Önkormányzat bérli a területet az OTP-től

Radócz szerint azóta a jelenlegi fideszes polgármester,  Szalay is folytatta az örökséget, amikor ugyanis 2012-ben az Agóra építése miatt szükség volt a tér átalakításának az engedélyezésére, a polgármester ahelyett, hogy visszavásárolta volna a területet a város számára, azóta is bérli az OTP-től, amelynek visszamenőlegesen is kifizetett öt millió forint bérleti díjt.

Majd a szolnoki ellenzék körberajzolt a város központjában azt a több, mint 700 négyzetméteres területet, az Agora mellett, amit az Önkormányzat bérel. Ez egy a parkon, gyalogos zónán átnyúló terület, bár semmi sem mutatja, de nem a szolnoki önkormányzat tulajdona.

A Fidesz helyi médiája nem fog beszámolni a botrányos spekulációról, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy minél több szolnokihoz eljusson a hír: a város kénytelen a főteret bérelni, mert azt korábban eladta a fideszes városvezetés.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here