Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Immár 15 hete tüntet a szerb ellenzék Belgrádban az ottani jobboldali kormány ellen, azonban  ma estére igen csak forró lett a hangulat a szerb fővárosban, ugyanis a tüntetők elfoglalták a szerb közszolgálati televízió,  az RTS székházát.  A tévészékházban a rendőröket is bevetették- írja a Vajdaság ma

Tizenötödik alkalommal vonultak az 1 az 5 millió ellenzéki mozgalom égisze alatt tüntetni a szerb polgárok az Orbáni-politikát képviselő szerb kormány ellen. Majd a tiltakozók bejelentették, hogy két órára lezárják az Szerbiai Rádió-Televízió épületét, ám tiltakozás során a tüntetők egy nagyobb csoportja behatolt a közszolgálati TV  székházába és kvázi elfoglalták azt.

A videónak hangja is van, melyet a jobb alsó sarokban tudsz felhúzni

Nem sokkal azután, hogy bejutottak az épületbe, a helyszínre érkeztek a szerb rendőrség  különleges egységei is, akik megakadályozták, hogy a tüntetők az alsó szintekről eljussanak az emeletre. A székházfoglalók követelése az volt, hogy élőben kapcsolják őket az esti híradóban. A

A rendőrség nem sokkal később, 21.30 óra körül minden demonstrálót eltávolított a szerb közszolgalati TV épületéből. Néhányan még megpróbáltak újra visszatérni, de ez nem sikerült már nekik.

Az elégedetlen polgárok első tiltakozását tavaly december 8-án tartották, akkor azért, mert megtámadták és megverték Borko Stefanovićot, a Szerbiai Baloldal vezetőjét, de a tiltakozók követelései között hamarosan ott szerepelt az újságírók bántalmazásának szankcionálása is. Később újabb követelésekkel bővült a lista, most  az ország vezetőinek lemondását, valamint a tisztességes és szabad választásokat követelnek.

Azt már magyar nyelvű vajdaság hírportál a Délhír írja, hogy meg van a szerb jobboldalnak is a Liget-projektje. A szerb jobboldali rezsim az elmúlt napokban egy megalomán projekt miatt rombolni kezdte a zimonyi középkori magyar várfalat, amely helyén fitnesz-központot akarnak építeni, emellett lerombolták a híres kalemegdáni kőlépcsőket is.

A tüntetők felszólították Goran Vesićet, Belgrád polgármester-helyettesét hogy március 19-éig, 18 óráig távolítsa el  a megalomán projekt körül a kerítést, avagy ellenkező esetben a polgárok ezt maguk megteszik.

Tényleg csak a végére, Te emlékszel arra, hogy Orbánék tiltakoztak volna, hogy azért egy magyar műemlék helyére mégsem kellene fitnesz- központot építeni? Nyilván, nem is fognak, hiszen Orbán főhaverja a szerb miniszterelnök. Csak, hogy mindenkinek világos legyen, pontosan mennyire is fontos a Fidesznek a magyarság.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here