Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Néppárt erős embere, Manfred Weber egy olyan javaslatot dolgozott ki, mely végérvényesen felszámolná az Orbáni-politikát az Európai Unióban. Elképzelése szerint felállna egy testület, amely azt vizsgálná, hogy az adott országban mennyire van jogállam, mennyire szabad a média és a bíróságok működése és ehhez a vizsgálathoz kötné az Európai Uniós pénzek kifizetését is.

Az Európai Néppárt listavezetője Menfred Weber és Udo di Fabióval volt német alkotmánybíró közös cikket jelentetett meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi kiadásában, ebben a Magyarország és Lengyelország ellen elindított jogállamisági vizsgálattal kapcsolatban arról írnak, hogy tekintélyes jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, és az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból álló független testületnek kellene ellenőriznie a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban.

Weber szerint a legfeljebb kilenc tagból álló testületet azzal a feladattal kellene megbízni, hogy kétévente az EU valamennyi tagországáról készítsen a jogállamiság érvényesülését vizsgáló elemzést.

Azt vizsgálná, hogy mennyire érvényesül a jog uralma a bíróságok függetlenségét, a korrupció veszélyét és a sajtó szabad működését tekintve. Nyilvános jelentései javaslatot is tartalmaznának a feltárt gondok megoldására, és arra is, hogy milyen következményekkel kellene járnia a problémamegoldás esetleges kudarcának.

Komoly bajban vannak.

Manfred Weber és Udo di Fabio tervei szerint a testület úgynevezett sárga lapot mutatna fel, ha a jogállamiság sérülésének alapos gyanúját állapítja meg, akkor pedig piros lapot mutatna fel ha a jogállamiság komoly, súlyos sérülése esetén.

Weber az elképzelést összekötötte az EU-s támogatások kifizetésével. A jogállamisági hitelképesség lenne a feltétele az EU-s támogatások maradéktalan kiutalásának.

A strukturális támogatási alapokból járó támogatások egy részét vagy egészét vissza lehetne tartani, ha az adott tagállam közigazgatásában korrupció mutatkozik, vagy ha nem tudnak szabadon dolgozni a médiumok.

A jogállamiság a garancia a működőképes és korrupciótól mentes közigazgatásra, a független igazságszolgáltatásra, az alapjogok érvényesülésére, mindarra, ami elengedhetetlen a személyi sérthetetlenséghez és az élő demokráciához- szögezték le a cikkben

A Fidesz- propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz körül szorul a húrok, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy más is lássa: az EU-ban nem kérnek tovább az Orbáni-politikából.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here