Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Remekül működik a Fidesz-facebook kommandója, legalább is erre lehet következtetni, a Médianéző Központ elemzéséből, mely szerint a kormánypárt nagy fölénnyel nyerte az idei március 15-ét a közösségi térben. A tanulmány ötszörös Fidesz fölényt mutatott ki. Már korábban az Oxfordi Egyetem kutatói állapították meg, hogy a kormánypártok manipulálják a Facebookot.

A most megjelent elemzés a Fidesz, a DK, a Párbeszéd, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik valamint Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett, Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Demeter Márta hivatalos Facebook-oldalaihoz kapcsolódó 2019. március 15-ei interakciókat tehát a kedvelés, megosztás, kommentek mennyiségét vizsgálta.

A Fidesz az online-térben is jól mozgósít – ez áll a Médianéző Központ gyorselemzésében, amit a pártok március 15-ei Facebook-aktivitásáról készített. Azt írták, a közösségi média használatában elsöprő a kormánypárti fölény, ami a közelgő EP-választásokra nézve a Fidesz tudatosabb és nagyobb mozgósítási képességére enged következtetni.

A Fidesz és hat ellenzéki párt (MSZP, Jobbik, DK, Párbeszéd, Momentum, LMP) Facebook-oldalát vizsgálva összesen 134.100 interakciót (kedvelés, megosztás, komment) találtak március 15-én.

Ebből a Fideszhez (113 ezer) volt köthető az összes interakció 84 százaléka. Ez azt jelenti, hogy üzenetei több mint ötször olyan hatékonyan értek célba, mint az összellenzéki tüntetés és az azon részt vevők üzenetei összeadva.

Nem az első esett, amikor egy tanulmány kimutatta a Fidesz szervezettségét Facebookon. Az oxfordi egyetemen indult a Computational Propaganda projekt, Magyarországon is azt vizsgálja, hogy a kormány, a  politikai szereplők hogyan manipulálják a közvéleményt a közösségi médián keresztül, milyen fegyvereket és ki ellen vetnek be ebben a titkos információs háborúban.

Ebből kiderült, hogy a propaganda-hadműveletek terén szinte mindent bevetnek a hazai manipulátorok: az oxfordi kutatók négy nagy kategóriájából három, a kormányt támogató üzenetek sulykolása, az ellenzék támadása, illetve a politikai ellenfelek elleni trollkodás, zaklatás, karaktergyilkosságok is ott vannak a repertoárban.

Egyes becsléske szerint a Fidesz-facebook kommandója 4000 főből áll, akiknek az a feladtuk, hogy kommenteljenek, osszanak meg posztokat és manipulálják a közösségi oldalt.

Arra kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, a Fidesz hogyan manipulálja a közösségi oldalakat is.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here