Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tavaly nagy dirrel-durral fogadta el a Fidesz a hajléktalan ellenes törvényét. Azt mondta, hogy ez meg fogja oldani a több tízezer hajléktalan problémáját. Azóta eltelt több mint fél év és túl vagyunk egy télen is. A szakemberek által közölt adatokból az látszik, nem hogy megoldotta volna a problémát, a gond még nagyobb lett és csupán 20 embernek „segített” bejutni a hajléktalanszállókra a Fidesz gyalázatos törvénye.

Bár az ellenzék a törvény elfogadásakor többször jelezte, hogy ez a törvény nem fogja megoldani a hajléktalanság problémáját, már már látható, hogy igazuk lett: a Fidesz csodatörvénye látványosan megbukott, annyira, hogy már a rendőrök sem alkalmazzák.

Tavaly októbertől március 4-ig országszerte csupán 338 esetben alkalmazott helyszíni figyelmeztetést a rendőrség „életvitelszerű közterületi tartózkodás” szabályainak megsértése miatt – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Ez pedig azért figyelemre méltó, mert már január elején 298 helyszíni figyelmeztetésnél tartottak, vagyis a jelek szerint a leghidegebb hónapokban csökkent a büntetési kedv – mintha már a rendőrség is belátta volna, nincs értelme azért bírságolni valakit, mert szegény.

A szigor enyhülésére utal az is: januárig 10 hajléktalant állítottak bíróság elé azért, mert az utcán élt, azóta viszont egyetlen embert sem.

Közben Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója szerint egyáltalán nem ment be több hajléktalan a szállókra, tehát a törvény egyáltalán nem oldott meg semmilyen problémát.

Az igazgató elmondja, hogy Március 11-én országosan 82 százalékos volt az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága. A februári hidegebb napokon 86-88 százalék körüli volt az arány. Ezek nagyjából megegyeznek az előző évek hasonló időszakában felvett adataival. Nem látjuk, hogy a szigorításnak ebben a tekintetben lett volna bármilyen hatása- jelentette ki a szakember.

Majd Aknai arról beszélt, hogy a törvény csak nagyobb bajt idézet elő, ugyanis akik eddig huzamosabb ideig az utcán éltek, most a rejtőzködést választották. Ez újabb problémát idézett elő: nemcsak a járókelők szeme elől tűntek el, a szociális munkások is nehezebben tudnak segíteni rajtuk.

A lap megkereste a fideszes vezetésű fővárosi önkormányzat egyik  intézményét, a „Főpolgármesteri Hivatal a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit (BMSZKI)”, de ők sem tudtak siker propagandáról beszámolni:  Breitner Péter, a központ szakmai igazgatóhelyettese a Népszavát úgy tájékoztatta, hogy „eddig összesen 10-20 olyan esetet számoltunk össze, amikor a hozzánk bekerülő ügyfelek kifejezetten a közterület életvitelszerű használatának tilalmával összefüggésbe hozható okokból érkeztek hozzánk. Azaz rendőrségi beszállítások során, vagy azért, mert az új szabályokra hivatkozva „elzavarták”, „elküldték” a közterületi helyszínről – fogalmazott Breitner.”

Tehát a Fidesz gyalázatos törvénye kimutathatóan 20 embernek „segített”, a több tízezerből, erre mondják azt, hogy dilettánsok, pedig az ellenzék a törvény elfogadásakor határozottan jelezte, hogy a Fidesz gyalázatos törvénye nem fogja megoldani a problémát.

Korozs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője, akkor elmondta, hogy  szociális problémákat rendészeti eszközökkel megoldani nem lehet, ez az alapállás- jelentette ki majd azt is elmondta, hogy az utcai hajléktalanság felszámolását büntetéssel megoldani nem lehet.

Korozs Lajos azt is kijelentette a törvény elfogadásakor az utcán élő emberek azért élnek az utcán, mert nincs elegendő jövedelmük hogy a saját maguk lakhatását finanszírozni tudják, ezek az emberek nem úgy születnek, hogy minden vágyuk az volt, hogy felnőtt korukra hajléktalanok legyenek és az aluljáróban éljenek.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here