Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Fidesz propaganda szereti úgy beállítani a Fideszt és Orbán Viktort, hogy Európa egyik erős, meghatározó pártja. Nos, ez annyiban igaz, hogy mivel a Néppárt tagja így erős szövetségesi rendszerhez tartozik. Mi most kiszámoltuk, hogy Orbán Viktornak mennyi lenne az ereje az Európa Parlamentben, ha nem lenne a Fidesz tagja a Néppártnak.

Orbán Viktort úgy állítja be a Fidesz-propaganda médiája, mintha egy európai szinten is erős párt vezetője lenne. Nos, mi most kiszámoltuk, hogy pontosan mekkora is az ereje az Európai Parlamentben a Fidesznek és a KDNP-nek.

Ha a Fidesz hülyére nyeri magát a 2019-es Európa Parlamenti választáson, akkor 13 európai mandátumra számíthat, ennyi fideszes képviselő ülhet be az európai unióban. Nos, ehhez tegyük hozzá, hogy az Európai Parlamentnek 751 tagja van.

Ebből már könnyű kiszámolni, hogy mennyi is Orbán súlya az európai parlamentben, 751-nek a 13 fideszes képviselő, csupán az 1,7 százalékát adja. A Fidesz súlya akkor sem megy 2 százalék fölé, ha megtörténik a Brexit.

Az angolok távozásával az Európai Parlament létszáma 679 főre csökken, ebben a parlamentben is a Fidesz ereje csupán 1,9 százalékot tesz ki.

Magyarul elmondható, hogy Orbán a néppárti közösség nélkül nem több mint egy törpe entitás az Unióban, ha kikerül az Néppártból lényegét tekintve az európai parlamentben egy teljesen elhanyagolható tényezővé válik.

Nyilván a Fidesz-propaganda nem fog beszámolni a tényekről, hogy Orbán súlya az európai parlamentben még a 2 százalékot sem éri el, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: Orbán a Néppárt nélkül Európában jelentéktelen.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here