Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Pestiesen szólva Orbán Viktor becsicskult, egy titkos levélben ígért meg mindent, csakhogy ne zárják ki a Fideszt a Néppártól. Európa erős emberének “könyörgő- levele”  nyilvánosságra került. 

Egy nappal azelőtt, hogy az Európai Néppárt közgyűlése szerdán a Fidesz kizárásáról vagy a pártcsaládban maradásáról tárgyal, Orbán Viktor levelet küldött a német Keresztényszociális Unió (CSU) irányítása alatt álló bajor tartomány vezetőinek.

Ebben azt írja: garantálja, hogy a CEU tovább kutathat és oktathat Magyarországon. Florian Hermann, a Bajor Szabadállam kancellári hivatalának vezetője a Süddeutsche Zeitungnak idézett is a levélből.

Orbán ezt írta: A magyar kormány nevében biztosíthatom önöket, hogy a Müncheni Műszaki Egyetem és a CEU együttműködése a magyar felsőoktatásban semmilyen akadályba nem ütközik.

Mint megírtuk: a múlt héten Budapestre látogatott Manfred Weber, aki az Európai Néppárt csúcsjelöltje a tavaszi európai parlamenti választásokon. Weber, aki egyben a CSU alelnöke is, korábban három feltételt szabott a Fidesznek arra, hogy rendezze kapcsolatait az európai pártcsaláddal: Távolítsa el a Brüsszel-ellenes plakátokat. Kérjen bocsánatot az Európai Néppárt vezetőit bíráló megjegyzéseiért. Biztosítsa a CEU megmaradását Budapesten.

Ennek ellenére is nagyon nehéz lesz elkerülnie Orbánnak a Fidesz néppárti tagságának  felfüggesztését. Mint megírtuk, a néppárti fegyelmi tanácskozás előtt pár órával, a Néppárt legbefolyásosabb tagja, a német CDU elnöke azt nyilatkozta a Fidesz tagságát fel kell függeszteni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here