Jövő hétfőn Budapestre jön Katarina Barley német igazságügyi miniszter, értesült az Index. A az SPD európai parlamenti listavezetőjének látogatása alighanem üzenetértékű az Orbán-kormány számára, a politikus nő az MSZP elnökének meghívására érkezik.

Tóth Bertalan, aki egyébként a magyar szocialisták EP-listavezetője is egyben, Frans Timmermans európai bizottsági alelnök, az uniós szociáldemokraták csúcsjelöltjének februári látogatását követően a német testvérpárt, az SPD listavezetőjét is vendégül hívta.

Katarina Barley egy konferencián is részt vesz majd, ahol Európa jövőjének jogállamisági kérdéseit veszi majd sorra előadásában, egyértelművé téve, hogy a májusi EP-választáson Európa szétesése, avagy a közösség értékeinek megmentése a tét.

A német igazságügyi miniszter információik szerint a kormány tagjaival, így magyar kollégájával, Trócsányi Lászlóval (aki eközben a Fidesz EP-listavezetője) nem találkozik majd.

Az Index úgy tudja egyébként, hogy Katarina Barley látogatására időzítve egy közös SPD–MSZP kampány is elindul, amelyben a németországi magyarok választási részvételére buzdítanak majd.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here