Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szinte mindegyik média megírta, hogy az Európai Néppárt szerdai tanácskozása milyen szankciókat hozott a Fidesz fegyelmi eljárásában: felfüggesztették a tagságukat és kijelöltek egy háromtagú vizsgálóbizottságot. Azonban arról még eddig kevés szó esett, kikből is áll pontosan ez a bölcsek tanácsa, mert ha megnézzük közelebbről, akkor kiderül a Néppárt egy ravasz csapdát állított Orbánnak.

Eddig viszonylag kevés szó esett, arról a három tagú vizsgálóbizottságról, melynek kvázi gyámsága alá helyezte Orbán Viktort a Néppárt. Azonban érdemes a személyeket picit közelebbről is megvizsgálni, mert egy ravasz csapdát állítottak fel a néppártiak Orbánéknak.

Nos, a Fidesz európai néppárti tagságának ügyében eljáró bölcsek tanácsát Wolfgang Schüssel, volt osztrák kancellár, Herman van Rompuy gróf, korábbi belga miniszterelnök, Európai Tanács volt elnöke és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament volt elnöke alkotja.

Azon túl, hogy a három politikus mind tekintélyes jobboldali, keresztény és konzervatív európai államférfi van bennük még egy közös: mind három európai vezetőt Magyarország korábban kitüntette, Magyarország külföldiek számára adható legmagasabb kitüntetésével.

A Magyar Érdemrend Nagykeresztjét Schüssel 2006-ban, Rompuy 2008-ban, Pöttering pedig 2013-ban kapta meg. Valljuk meg ez egy ravasz csapda, hiszen azokra a személyekre akiket Magyarország kitüntetett nagyon nehéz rásütni, hogy Magyarország ellenesek, Soros-ügynökök vagy épp bevándorláspártiak.

Most már érthető, hogy a fideszék is miért hívják ezt a tanácsot „Bölcsek Tanácsának”, mert pontosan tudják, hogy ilyen életúttal feddhetetlen és támadhatatlan személyekből áll.

De ez egyben egy nagyon bölcs lecke is a Fideszéknek jogállamiságból és demokratikus politikai kultúrából. Ugyanis, ha a Néppárt a Fidesz sztyeppei stílusában jelölte volna ki a vizsgáló bizottságot, akkor az valahogy így nézne ki: a Néppárt csúcsjelöltjének, Webernek az unokatestvére, a Néppárt bizottsági  elnökének, Junckernek a felesége és a Néppárt elnökének a testvére ülne benne.

S teljes joggal hupákolna a fidesznyik bagázs, hogy milyen elfogult a vizsgáló bizottság. De nézzük meg a példát a magyarországi viszonyokra is lefordítva: Ha az Állami Számvevőszéket nem egy volt fideszes pártpolitikus vezetné, hanem mondjuk a zöld dossziés, NAV ügyeket robbantó Horváth András, akkor ugyan úgy megbírságolnák a szabálytalankodó ellenzéki pártokat.

CSAK és de akkor, ha azok tényleg szabálytalankodtak és korrekt pártatlan eljárásban, olyanban, amelyet mindenki igazságosnak és pártatlannak érez.

S ez az igazán elegáns és kifinomult politikai stílus: már a Néppárt a vizsgáló bizottság három tagjának felállításával bebizonyította, hogy ami van Magyarországon az minden de nem jogállami.

Nyilván a Fidesz-média még mindig a saját fényezésükben tobzódik, így nem fog beszámolni arról, hogy mekkora leckét kapott jogállamiságból a Fidesz a Néppárttól, ezért kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, milyen az európai politikai stílus.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here