Az MSZP elnöke Tóth Bertalan és Karácsony Gergely a Párbeszéd társelnöke mai sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy felállították az ellenzékiek bölcsek tanácsát is és tárgyalásokat kezdeményeznek a néppárti bölcsek tanácsával.

Tóth Bertalan az MSZP elnöke elmondta, hogy az MSZP és a Párbeszéd a Fidesz Európai Néppártban való tagságának felfüggesztésével kapcsolatba hozott egy döntést, emlékeztetett, hogy a három fős úgynevezett Európai néppárti bölcsek tanácsa a Fidesz által létrehozott tárgyaló delegációval fog tárgyalni.

Az MSZP elnöke kijelentette, hogy ez a két tanács nem a Fidesz belső ügyeiről fognak egyeztetni, nem arról, hogy a Fidesz hogyan használja a belső alapszabályát, hanem Magyarországot fogja vizsgálni. Az egész eljárás Magyarországról is szól.

Majd Tóth kifejtette, hogy az MSZP és a Párbeszéd arra tesz javaslatot, hogy jelöljünk ki három személyt, egy ellenzéki Bölcsek tanácsát is akik az Európai Néppárt Bölcsek tanácsával egy párbeszédet kezdeményeznek: arról hogy Magyarországon hogyan áll a jogállam, arról hogy Magyarországon hogyan használják fel a közpénzeket és arról hogyan kérdőjelezik meg Magyarország Európai uniós tagságát, tehát hogyan vonják kétségbe az európai értékeket.

Az ellenzéki vezető azt is elmondta, hogy három személyt kértek fel, mint az ellenzéki Bölcsek tanácsa: Balázs Péter, volt EU biztos, Donáth László, lelkész volt parlamenti képviselő és Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter.

“Tehát ők azok akik be fogják mutatni, hogy mi zajlik valójában Magyarországon, hiszen ez az egész folyamat Magyarországról szól. Most is szeretném azt megerősíteni amit eddig is: a Fidesz már nem képes Magyarország érdekeit képviselni az Európai Unióban”- fogalmazott a párt elnöke

Az MSZP vezetője beszélt még arról is, hogy a párt választmányi ülésén egyhangúlag elfogadták az MSZP-Párbeszéd közös listáját,  ezzel létrejött az egyetlen közös lista az ideje európai parlamenti választásokra- szögezte le, majd hozzátette, hogy  amit ő személy szerint is sajnál, hiszen többször elmondta, hogy az ellenzék egységesen tudja megállítani Orbán populista szélsőjobboldali törekvéseit.

Kijelentette, hogy ebben egy szorosabb együttműködésre van szükség, de örülök annak hogy ez a két párt, ahogy korábban is, ismét szövetségben lép fel -most az európai parlamenti választásokon, tette hozzá.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here