Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb kőkemény kritikát kapott az Orbáni-politika. Nyilvánosságra hozta az amerikai külügyminisztérium friss országjelentését,  amelyben igen kemény állítások vannak megfogalmazva a magyarországi helyzetről- számolt be az Index.hu

Igen súlyos állítások szerepelnek az amerikai külügyminisztérium  2018-as évről szóló országjelentésében Magyarországról. A dokumentum már a bevezetőjében is kitér az 2018-as országgyűlési választásokra.

Ismerteti az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ) jelentését, amely szerint a 2018. április 8-i választásokat felvezető kampányban a Fidesz plakátjait nem lehetett megkülönböztetni a kormányétól, ami nyilvánvaló előnyt biztosított a kormánypárt számára. Az EBESZ jelentésére hivatkozva kész tényként tárgyalja a dokumentum, hogy Orbán Viktor és a Fidesz jogtalan előnyt birtokolt a kampányban.

Az akadémiai szabadság mellett jelentős súlyt kap a jelentésben a szólás- és véleményszabadság magyarországi korlátozása is. Az országjelentésnek ez a része emlékeztet, hogy a 476 orgánummal a magyarországi sajtó 85 százaléka Fidesz-közeli kézbe került.

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) vezetője, Liszkay Gábor név szerint szerepel a dokumentumban. Ugyanitt szerepel Orbán Viktor neve is, illetve az, hogy milyen jelentős befolyást szerezett ezzel a magyar nyilvánosság felett, és hogy civil szakértők szerint ma már szinte felesleges Magyarországon sajtószabadságról beszélni.

Külön fejezetet szentel a magyarországi korrupciós helyzetnek az országjelentés. Mint írják, bár a hatályos törvényi környezet védene a korrupciós bűncselekmények ellen, bizonyos esetekben vagy rettenetesen elhúzódik az eljárás, vagy bíróság elé sem kerülnek a felelősök. Sőt, az Európai Bizottság és civil szervezetek megállapításaira hivatkozva az amerikai diplomácia általános kritikájaként megjelenik:

A kormány és a kormány által befolyásolt, akár papíron független hatóságok (vélhetően az ügyészség) nem hajtják végre az idevágó törvényeket hatékonyan, sőt esetenként akadályozhatják a korrupció feltárását és a felelősségre vonást.

Az ugyanakkor szerepel benne, hogy a korrupcióellenes civilek szerint a kormányzati korrupció és részrehajlás rendszerszintűvé válásával az állami és uniós közbeszerzéseket uralmuk alá vonták a hatalmon lévők.

Azt is kijelent a amerikai külügyi dokumentum, hogy Magyarországon a jelzések alapján lényegében megszűnt a szabad piac, a kormánnyal való kapcsolatok ápolása nemcsak a munkák elnyerését, az érvényesülést befolyásolják jelentős mértékben, hanem kihat az uniós forrásfelhasználásnál is.

A korrupciós aggályok, a hatóságok tétlensége, illetve elsősorban az ügyészség szerepe mellett megjelenik a jelentésben a magyar bíróságok elleni hadjárat is. Megjegyzi, hogy az alkotmány és a törvény biztosítja a független igazságszolgáltatást, és a bíróságok általában függetlenül is tudtak működni, bár érkeztek jelentések arról, hogy a kormány magas rangú tagjai politikai nyomást gyakoroltak a bírókra az év során- áll a dokumentumban.

A Fidesz propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy milyen súlyos állítások vannak az USA külügyminisztériumának Magyarországról szóló országjelentésében, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, ez a vélemény az Orbáni-politikáról.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here