Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A tévé képernyőjét Kálmán Olga most a katedrára fogja cserélni, ugyanis a Lumiere Filmiskolán folytatja karrierjét Kálmán Olga az ATV és Hír Televízió korábbi műsorvezetője – írta a Média1.

A televíziós újságíró már áprilistól tanítani fog az iskolában. Az intézményben rendezőasszisztenseket, produkciós asszisztenseket, scriptereket, segédoperatőreket, vágóasszisztenseket és drónoperatőröket képeztek eddig, de áprilisban indul az iskola első New Media osztálya is. Ez utóbbit vezeti majd Kálmán.

Négy új képzésünk indul áprilisban. Ismét elindítjuk a Forgatókönyvírás alapjai, a Vágó és az Operatőri mesterség alapjai kurzust, és lesz egy teljesen új szakunk, a New Media, mely a videó-újságírás területére készít fel új tehetségeket, és elsősorban az online felületekre koncentrál. Olyan szakembereket fogunk képezni, akik utána tudnak járni egy témának, és az erről szóló videót akár egyedül le tudják forgatni, meg tudják vágni

– mondta el a portálnak Salamon András Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, egyetemi oktató, a Lumiere Filmiskola egyik alapítója.

Kálmán Olga televíziós újságíró mellett dolgozik majd Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapító főszerkesztője, filmrendező, Földes András, az Index munkatársa, Katz Dávid, a 24.hu videós újságírója, a filmkészítési alapismereteket pedig Salamon András oktatja majd.

A Lumiere Filmiskolát Incze Ágnes, Balázs Béla-díjas filmrendező, vágó, egyetemi oktató, producer, az Európai Filmakadémia tagja, Jávor Tamás, Amerikában élő, magyar származású fotográfus, producer és a már említett Salamon András alapította 2017-ben. Az intézmény célja, hogy olyan szakembereket képezzenek, akikre nagy szüksége van a filmiparnak.

Az alapítás éve óta egyébként eddig több mint 100 szakember végzett az iskolában. Van az iskoláról egy imidzsfilm is.

Az 51 éves Kálmán Olga tanulmányait a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán végezte magyar nyelv és irodalom, valamint népművelés szakon. 1994-ben kezdett a Magyar Televíziónál, ahol később az MTV Híradó műsorvezetője, szerkesztő-riportere lett. 1998-ban a Hét műsorvezetője, illetve 1999-től az Objektív tudósítója, 1999-től pedig a Szabadság tér című reggeli műsornak volt a szerkesztő-műsorvezetője, 1999-től hasonló beosztásban a Radió Bridge, majd 2000-től az InfoRádió munkatársa volt.

2003-ban igazolt az ATV-hez szerkesztő-műsorvezetőnek és vezette az Egyenes beszédet, majd 2005-től feladatai hírigazgatói feladatokkal bővültek. 2016 decemberében felmondott az ATV-nél, majd 2017 februárjától 2018 augusztusáig volt a HírTV-nél az Egyenesen Kálmán Olgával műsorvezetője, ahonnan azután küldték el, hogy Fidesz bekebelezte a csatornát.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here