Kunhalmi Ágnes egy igen kemény hangvételű interjút adott az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP választmányi elnöke kijelentette, hogy Orbán Viktor még nem bukott meg, de ez a tétje az európai parlamenti választásoknak

Egyszerűen mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megértessük a hazai baloldali szavazókkal, hogy mi az európai parlamenti választásnak a tétje. Mi az a pávatánc, amit Orbán és a Néppárt folyamatosan táncol  és meg kell értetni azt is, hogy Orbán bár nehéz helyzetbe került de, még nem bukott meg. Nagyon-nagyon sok teendője van a hazai baloldalnak és demokratikus szavazóknak- jelentette ki Kunhalmi Ágnes hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorába

Az MSZP választmányi elnöke a nézőkkel megosztotta, hogy pont beszélték Jávorral, Szanyival, és Ujhelyivel, hogy kutya kemény öt év fog rájuk várni az Európai Parlamentben.

Elmondta, hogy ez annak lesz köszönhető, hogy Európa jobbra tolódik és a néppárt is jobbra megy. Felélénkült a nacionalizmus. A közmegegyezések, amire az európai uniót létrehozták, a béke és a globalizáció kihívásai azok, amelyben helyt kell állni Európának és benne minden nemzet államnak. Ezt hogyan tudjuk egy jobb Európával tenni, mint az elmúlt években volt?- tette fel a kérdést, majd kijelentette Kunhalmi, hogy a jelenlegi nacionalista politikusok, akik csak a saját zsebüket meg a saját érdekeket nézik, helyet demokratákra van szükség.

Majd Kunhalmi az is elmondta, hogy az Európai Néppárt gyámság alá helyezte Orbánt, egy testületet hozott létre -a Bölcsek tanácsát-, amely majd megvizsgálja, hogy a Fidesz eddig mit csinált. Azt is ismertette Kunhalmi, hogy az MSZP és a Párbeszéd is felkért három nagy szaktekintélyt, Balázs Pétert,  Bárándy Pétert és Donáth Lászlót, mint az ellenzéki bölcsek tanácsát, hogy tájékoztassák a Fidesz hazugságaival szemben a valóságról a néppárti testületet.

Kunhalmi Ágnes kifejtette, hogy erre azért van szükség, mert a Fidesz fűt-fát megígért, hogy csak ne zárják ki, vagy legalább ne függesszék fel, vagy -valamit engedve- így legalább elmondhassa hogy magát függesztette fel.  Például  megígérte, hogy a CEU maradhat. Kunhalmi szerint az ellenzéki bölcsek tanácsa fogja figyelni, hogy Orbán ígéreteiből mi valósul meg.

Arról is beszélt az MSZP-s vezető, hogy azt az álláspontot képviseli, hogy ez a meccs még nem dőlt el. Lehet azt mondani, hogy Orbán most nehéz helyzetbe került. Lehet, hogy most egy kicsit meg kell húznia magát, vagy bizonyos értelemben ezek a lépései kudarcba fulladtak. De nem bukott meg, tehát nem mondhatjuk azt, hogy Orbán teljes mértékben elfogyott volna: pályán van, játszik. Akkor mondhattuk volna azt, hogy megbukik, ha kizárják de, ez nem történt meg. Ezért a hazai ellenzéki szavazóknak el kell menni szavazni!- szögezte le

Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban Kunhalmi kijelentette, hogy szerinte össze kellett volna fogni, ezt mondta az MSZP-Párbeszéd. “Nem fogom meghazudtolni magam, én nagyon szomorú vagyok, hogy ezt nem mérlegelték jól a többiek ezt a javaslatát az MSZP-Párbeszédnek, vagy amit a választók akartak volna”- fogalmazott, majd hozzátette, hogy így sok szavazatot veszíthetünk.

Kifejtette azt is, hogy látszólag ez egy arányos választás, de van az öt százalékos küszöb és a számítási módszer aránytalanná teszi.  “Ennek ellenére, azt javaslom én majd szomorkodom az összes ellenzéki szavazó helyet. Ők viszont álljanak fel a fotelből menjenek szavazni és mutassák meg Magyarországnak és Európának, hogy Magyarország nem egyenlő a Fidesszel!- jelentette ki, megjegyezve, hogy a tavaszi választásokon 52,3% a Fidesz ellen szavazott.

Zárásképpen elmondta, hogy a Fidesz legyőzésének a kulcsa az, hogy el kell kezdenie épülnie egy új ellenzéki politikai minőségnek, amelynek kulcsfontossága a hazai baloldal egységének az újbóli megteremtése, amely aztán koalíció képest más konzervatív, jobboldali, esetleg liberális -zöld pártokkal. Ez az MSZP- Párbeszéd igazi politikája, hogy ezt az egységet elkezdtük megalkotni egy zöld-baloldali-szociáldemokrata tengelyen.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here