Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Katarina Barley, német igazságügy-miniszter Magyarországon járt, hogy az MSZP mellett kampányoljon, beszélt a Fidesz néppárti felfüggesztéséről, szociális Európa víziójáról, majd bejelentette, hogy a német SPD és az MSZP közös kampányt indít az európai parlamenti választásokra és üzent a magyaroknak is.

Katarina Barley a német igazságügy-miniszter, puhának talált azt a szankciót, amit a Néppárt hozott a Fidesszel szemben. Elmondta a Fidesz Néppártból való felfüggesztéséről, „Németországban az ilyen döntésekre azt szoktuk mondani, hogy se nem hal, se nem hús” – kommentálta a konzervatív pártcsalád döntését Katarina Barley. És gyorsan hozzátette: büszke arra, hogy nem tagja a Néppártnak.

Barley kiemelte, a szociáldemokraták azon dolgoznak, hogy mindenkire kiterjesszék a szociális jogokat, emellett pedig szeretnék erősíteni a jogállamiságot az Európai Unióban. Szeretnék elérni azt is, hogy a különböző tagállamok együttműködése a kölcsönös bizalmon és elismerésen alapuljon – üzenve ezzel hadat az Orbáni-politikának

Európai Unióban a jogállamiság erőssége garantálja azt, hogy a tagállamok együtt élhetnek egy békés légkörben, ez biztosítja a békét ezen a kontinensen a következő 70 évben,  ahogy az elmúlt 70 évben is- mondta

Kitért arra is tudja, hogy sok magyar él a hazájában, majd felhívta a figyelmüket arra, hogy lehetőségük van Németországban szavazni, ahogy a külföldön élő németeknek is van erre lehetőségük. Ezért indít közös kampányt az MSZP és SPD, hogy a külföldi magyarok regisztráljanak az Európai Parlamenti választásokra Németországban, vagy jöjjenek haza szavazni.

Majd üzenve a magyaroknak azt mondta a német vezető politikus, hogy a szavazás demokratikus jog, a választás pedig fontos, ezért mindenkire számítanak, és azt kérik, hogy azokra a pártokra szavazzanak, amelyek kiállnak a szociális jogok mellett – mondta Katarina Barley utalva az MSZP-re.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke elmondta a sajtótájékoztatón, hogy az MSZP programja – hasonlóan a német szociáldemokratákéhoz – a szociális Európáról és a szociális vívmányokról szól.

Támogatják az európai minimálbér és minimálnyugdíj közös szabályozását, és az európai integráció mélyülését, valamint szeretnék elérni, hogy az európai uniós források a megfelelő helyekre kerüljenek, azaz az oktatást, az egészségügyet és a környezetvédelmet szolgálják – sorolta.

Majd a szocialisták elnöke kijelentette, miközben Orbán Viktornak egyre kevesebb a barátja Európában, az MSZP-nek egyre több, hiszen nemrég a meghívásukra Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje is Magyarországra látogatott és részt vett a párt kongresszusán.

Tóth Bertalan megerősítette, hogy közös kampányt indítottak az SPD-vel annak érdekében, hogy a Németországban élő magyarok minél nagyobb számban vegyenek részt az európai parlamenti választáson. A Németországban élő magyarok több városban is tudnak szavazni, ehhez pedig május 17-ig kell regisztrálniuk – jelezte a politikus.

A Fidesz-propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy Magyarországon járt a német igazságügy-miniszter és az ellenzék mellett kampányolt, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt az agyonhallgatás

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here