A Fidesz kicsinyes és önbizalomhiányos politikai kultúrája gyakran nyúl a betiltás módszeréhez, most a parlament elé kerülhet egy módosító javaslat, ami azt a célt szolgálja, hogy törvényi erővel tiltsák be az ellenzéki képviselőknek, hogy bemehessenek demonstratív jelleggel a közintézményekbe, így az MTV-be- írja az Index.hu

A parlamenti képviselők belépési jogáról szóló szabályok felülvizsgálatát javasolja Vejkey Imre, az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke. Az állásfoglalást Kövér László házelnök kérte, miután problémaként merült fel a decemberi tévészékházas események után, hogy ki biztosítja a képviselők belépési jogát a közintézményekbe.

Az Országgyűlési törvény ugyanis úgy fogalmaz: “a képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít.” Ám azt nem jelöli meg az érintett szakasz, hogy ki felelős a rendelkezés érvényesüléséért.

Az elnök meg akarja akadályozni a “visszaélésszerű látogatásokat”, derül ki az Indexhez eljutott dokumentumból. Vejkey Imre KDNP-s elnök a törvény felülvizsgálatát javasolja – olyan kiegészítésekkel, amely a belépési jog korlátozását vetíti előre.

Az igazságügyi bizottság kedden tárgyalja az állásfoglalást, a Fidesz-KDNP-nek megvan a többsége a bizottságban, így ennek elfogadása formaság. Mindezek alapján a bizottság, vagy a házelnök is javaslatot tehet arra, hogyan változtatják a belépési jog szabályozását.

Emlékezetes, hogy tavaly decemberben több ellenzéki képviselő behatolt az MTV székházába, hogy beolvastassa a túlóratörvénnyel kapcsolatos öt pontot, ám találkozni akkor senkivel nem tudtak a politikusok. Sőt, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kihajították a biztonságiak, a földre kerülő DK-s Varju Lászlót pedig szintén pár biztonsági vette kezelésbe- így emlékezik vissza az index.hu

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here