Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Drámai számokat mért a legfrissebb közvélemény kutatás az egykor szebb napokat megélt zöld pártnak, az LMP ellenességgel nem vádolható 444 írta meg, hogy a pártot 1 százalék alá mérték, ezt a tartományt a közvélemény-kutatók gyakran a mérhetetlen tartománynak is emlegetik. De a többi kispártnak sincs oka az örömre. 

Az LMP történelmi mélypontjáról cikkez a 444, a portál a Publicus által a Népszavának készített felmérésből idéz. A március 13-20. között  készített reprezentatív közvélemény kutatás szerint egy most vasárnapi választáson az összes megkérdezett kevesebb, mint 1 százaléka szavazna a Lehet Más a Politikára.

Minden jel szerint a formáció nem tudta kiheverni, hogy a párt két ismert arca, Szél Bernadett és Hadházy Ákos már nem LMP-s, még tavaly mind ketten otthagyták a pártot, leginkább az etikai bizottságos balhéknak hála.

Az ellenzéki formációk közül a két nagynak az MSZP-nek és a Jobbiknak némi erősödést mértek a kutatók, mind kettő 11 százalékon áll.

Azonban nem csak az LMP még megmaradt híveinek nincs okuk az örömre, a többi kisebb ellenzéki párt sem tudhat magának acélos számokat  a Kétfarkút, a DK-t és a Momentumot is 2-2 százalék választaná csupán, ha most vasárnap lennének a voksolások.

Ezen számok ismeretében még teljesen érthetetlenebbé válik, hogy miért ragaszkodik makacsul, mind az LMP, mind a Momentum, mind a Demokratikus Koalíció, ahhoz hogy önállóan induljanak az Európa Parlamenti választásokon és miért nem fogadják el az MSZP többszörösen megismételt felajánlását a közös ellenzéki listára.

Bár politológus vagyok, de tanulmányaim alatt erre a magatartásra nem tanítottak fogalmat, így az olvasóra bízom, hogy kiválassza melyiket használjam rájuk: politikai öngyilkosok, politikai kamikazék vagy politikai álmodozók?

Az Európai Parlamenti választásokon is van 5 százalékos küszöb, így csak azokra a pártokra leadott szavazatok nem vesznek el, amelyek képesek ezt megugrani. Talán már 2010 óta mindenki megtanulta, ha máshogy nem az Együtt hatalmas bukásán, hogy a közvélemény-kutatók nem hazudnak, az 1-2 százalékból a választások előtt, már szinte lehetetlen, hogy 5 legyen. Mindenki nagyon gondolja végig, hogy kire szavaz! Nagy a tét!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here