Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Komoly esélye van a győzelemre az ellenzék polgármesterjelöltjének az októberi választáson a Nyugat- magyarországi megyeszékhelyen. Hiába a Fidesz a legnépszerűbb párt Szombathelyen, de a Fidesz-szavazók egy részének is már annyira elege van a Fidesz-városvezetéséből, hogy kész az ellenzékre szavazni- hivatkozik az index.hu egy friss közvéleménykutatásra.

A ZRI Závecz Research Intézet március 18–22. között készített egy reprezentatív felmérést a szombathelyiek körében az Éljen Szombathely! ellenzéki tömörülés megrendelésére.

A mérés akkor készült, amikor a Fidesz a helyi közgyűlésben már elveszítette a többségét, az ellenzék pedig átvette a hatalmat, és sorra cserélte le a fideszes delegáltakat az önkormányzati cégeknél.

A kutatás szerint a Fidesz messze a legnépszerűbb párt a városban, majdnem negyven százalékkal, ám az ellenzéki szervezetek egymással összefogva mégis képesek lehetnek a győzelemre.

Az ellenzéknek kedvez az is, hogy az önkormányzati választáson sokkal kevésbé fontos a pártpreferencia. Az Éljen Szombathely! az MSZP-s Nemény Andrást küldi harcba a polgármesteri posztért, aki jelen állás szerint verné a regnáló fideszes polgármestert Puskás Tivadart is 42-37 százalékra. Ha a jelenlegi fideszes alpolgármester, Illés Károly az ellenfél, Nemény győzelmi aránya 40-21-re Izmosodik.

Ez a helyzet azért alakult ki, mert a részletes adatok tanulsága szerint a fideszesek között is számíthat támogatókra az ellenzék jelöltje. A Fidesz szavazói ugyanis azt válaszolták, hogy ha Puskás indul, 11 százalék akkor is átszavazna Neményre, ha pedig Illés, akkor a fideszesek 19 százaléka (majdnem az ötöde) voksolna inkább az MSZP-s jelöltre.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here