Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Angela Merkel és Emmanuel Macron nemzetállamok elleni nagy tervének nevezte Orbán Viktor az uniós hatervédelmi szervezet, a Frontex megerősítését – amit hétfőn az Orbán- kormány képviselője is támogatott az Európai Unióban

A magyar kormány brüsszeli állandó képviselője hétfőn jóváhagyta az európai határ- és parti őrség (Frontex) megerősítését. Ekkor szavaztak az uniós kormányokat az EU-ban képviselő nagykövetek a javaslatról, amely szélesebb jogkörrel ruházza fel az EU határőrizeti ügynökségét, a Frontexet.

Erről a tervről tavaly ősszel – és azt követően is – Orbán Viktor azt mondta: ez valójában a nemzetállamok elleni támadás, mivel így akarják kivenni tagállami hatáskörből a határvédelmet. A kormányzati kommunikáció a Frontexet gyakorta vádolta bevándorlásszervezéssel.

A kormányhoz ugyancsak közel álló Alapjogokért Központ pedig úgy vélte: „félő, hogy az azonos sztenderdek kialakítására azért törekszik az EU, hogy a nemzeti intézkedéseket ellehetetlenítve megkönnyítse a csatlakozást az ENSZ globális migrációs csomagjához.”

Mindezek ellenére a magyar kormány is jóvá hagyta hétfőn a terveket. Ezek szerint a Frontex személyi állományát 2027-ig fokozatosan tízezer főre bővítenék, a költségvetését 2021 és 2027 között közel megháromszoroznák, a szárazföldi határok védelmére járműveket, a Földközi-tengeri határ védelmére hajókat, a kitoloncolt menedékkérők visszaszállítására pedig repülőgépeket szereznének be.

A Frontex együttműködne a Európai Unió Menekültügyi Ügynökségével (EASO), amelynek az a feladata, hogy segítse a tagállamokat a menedékkérelmek elbírálásában, természetesen ezt is támogatták Orbánék.

Extrém bevándorlási nyomás esetén a Frontex segítene a nemzeti határőrségeknek a menedékkérők fogadásában, a kérelmek elbírálásában, és a védelemre nem jogosultak visszaküldésében.

A Fidesz propaganda médiája soha nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz már annyira képmutató, hogy Brüsszelben megszavazza az intézkedést, majd Budapesten az általuk is megszavazott javaslat  a gyűlöletkampányuk fő eleme, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbánék politikája mennyire álságos.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here