Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Felfüggesztette a nyomozást a terézvárosi választási csalási ügyben a BRFK, habár a rendőrség számára is egyértelműen csaltak az ajánlóívekkel – tudta meg az Index. Az kiderült, hogy a Fidesz és egy kamupárt ajánlásai között nagyon sok megegyező van. 

Budapest 5. számú választókerületében (a VI és VII. kerületet foglalja magában) a későbbi győztes, DK-s Oláh Lajos választási bizottsági delegáltja bukkant rá, hogy feltűnően sok ajánlás egyezik a fideszes Bajkai István, illetve a Lévai Katalin-féle Lendülettel párt jelöltjének, Bagyó Hildának ajánlóívein.

A két választási dokumentum összevetésekor kiderült, hogy legalább 341 esetben egyeznek az ajánlások, csak éppen más az aláírás. Nem volt egyedi esett, előtte pont ugyanilyen egyezéseket találtak Zuglóban és ott is éppen a Fidesz és a Lendülettel ajánlóívein. Micsoda furcsa véletlenek.

Az ellenzéki választási bizottsági tag ezután feljelentést tett a rendőrségen, amely tavaly el is kezdett nyomozni hamis magánokirat felhasználása miatt, majd most egy furcsa döntést hozott, véletlenül felfüggesztette a nyomást.

Az Index cikkéből kiderül, hogy a nyomózhatóság megállapította, hogy választási csalás történt, azonban mivel “az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható”, erre hivatkozva felfüggesztették a nyomozást. Volt ügy, nincs ügy.

Ez azért is furcsa, mert az ajánlóívekre rá kell vezetni annak az állampolgárnak a nevét és aláírását aki gyűjtötte az aláírásokat. Tehát elvileg nem maradhat titokban, hogy ki az a személy, aki előállította a hamis ajánlásokat.

A cikk szerint a rendőrség egyebek mellett arra hivatkozott, hogy a nyomozás során személyi és tárgyi bizonyítékokat felkutatni, melyek alapján a tényleges elkövető kiléte megállapítást nyerne, nem volt lehetséges.

A rendőrség döntését a DK-s Oláh Lajos az Indexnek elképesztőnek nevezte, és jelezte, hogy panasszal élnek az ügyészségnél.

A politikus kifejtette, ma Magyarországon a rendőrség nem engedi, hogy a Fidesszel kapcsolatos választási csalásokat kivizsgálják. Úgy készülünk az idén két választásra, hogy a Fidesz tudja, hogy mindent megtehet, mert úgyis el lesz sikálva.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here