Nem indul el mégsem az európai parlamenti választásokon a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt, az pár százalékos mozgalomnak van parlamenti képviselője Bősz Anett személyében, aki az MSZP-Párbeszéd listáján szerepelt.

Azért nem indulnak el a Liberálisok, mert ők nem akarnak elvenni szavazatot az ellenzéktől, mint írják az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kezdetektől fogva amellett érveltek, hogy minél szélesebb körű együttműködésre van szükség az Európa-párti ellenzéki erők között.

Mivel a párt a jelenlegi kutatási adatok szerint nem érné el az 5 százalékot, nem tudna képviselőt küldeni az Európai Parlamentbe, ezért nem indulnak el a választáson. „Nem akarjuk, hogy a ránk adott szavazatok elvesszenek és a Fidesz szereplését erősítsék” – olvasható a közleményben.

A párt megjegyezte: az EP-választáson egy közös ellenzéki listával világos üzenetet küldhettek volna arról, hogy Magyarország elutasítja az illiberális politikát és továbbra is az európai közösség részese akar maradni, ahogy ezt a lengyel ellenzék is meg tudta mutatni.

Mint írják, elfordulhat ugyanis, hogy három-négy kisebb demokrata ellenzéki pártnak sem sikerül majd legalább 5 százalékot szereznie az EP-választáson. Emiatt akár közel 20 százaléknyi „Európa-párti” szavazat, és ennek megfelelő számú mandátum is elveszhet.

Az utóbbi fél év közvélemény-kutatásait megvizsgálva csupán 3 párt mondhatja el biztosan, hogy bent lesz az Európai Parlamentben. Csak a Fideszt, a Jobbikot és az MSZP-Párbeszéd közös listát mérték stabilan és folyamatosan 5 százalék felé. A többi kisebb párt, hol 5 százalék felett, hol 5 százalék alatt volt az utóbbi fél évben.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here