Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szintet lépett az ellenzék, megszületett a megállapodás a közös budapesti kerületi polgármester-jelöltekről – erősítette meg Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke az ATV-ben pénteken. A most létrejött megállapodás értelmében, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum és az LMP közös jelölteket fog indítani a 2019-es önkormányzati választáson.

A 23 közös ellenzéki kerületi polgármester-jelöltet holnap délelőtt jelentik be – mondta Molnár a televízió Start című műsorában, az is kiderült, hogy mind a több mint 300 fővárosi önkormányzati választókerületben közös képviselőjelöltek lesznek és közös listán fognak szerepelni.

A megállapodást az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP és a Momentum kötötte, ha ezek a pártok a fővárosban 2018-ban együtt indulnak, akkor az összes fővárosi kerületet megnyerték volna.

A Jobbikot nem érinti ez a megállapodás, ennek leginkább az az oka, hogy a közvélemény-kutatások szerint a párt budapesti választóinak  jelentős részének a másodlagos pártpreferenciája a Fidesz, és a főpolgármesterségre Tarlós, „tehát ha nem lenne jobbikos főpolgármester jelölt, akkor a Jobbik szavazók nem kizárható, hogy Tarlósra szavaznának. Így nem lenne logikus egy ilyen átfogó együttműködés”.

Molnár kijelentéséből arra lehet következtetni, hogy a 300 önkormányzati képviselőjelölt között, azonban lesz közös jobbikos jelölt is, tehát teljességgel kizárni senkit sem fog az együttműködés.

Kérdésre megerősítette, hogy az eddigi választásokon győztes kerületi polgármestereket újra indítják, és kijelentette: a többi jelölt is a legesélyesebb, legalkalmasabb jelölt lesz. Az sem cáfolta, hogy a zuglói jelölt Horváth Csaba lesz.

Molnár Zsolt nyilatkozatából tehát kiderül, hogy Budapest XIII. kerületében az MSZP-s Tóth József, a XV. kerületben Németh Angéla, Kispesten Gajda Péter és Pesterzsébeten Szabados Ákos lesz a közös polgármesterjelölt.

Korábbi sajtóinformációk alapján azt is lehet tudni, hogy Újbudán a Szent Imre kórház korábbi igazgatóját Dr. László Imrét fogják indítani, valamint a DK fővárosi politikusa Gy Németh Erzsébet a XVII. kerületben lehet polgármester-jelölt. Arról is jelentek már meg cikkek, hogy a Momentum indíthat polgármester-jelöltet Terézvárosban Soproni Tamás személyében.

A pontos névsort azonban a pártok holnap azaz április 6-án fogják bejelenteni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here