Szombaton este tragikus hirtelenséggel meghalt az inkább ellenzéki táborhoz sorolt Zappe Gábor újságíró, szerkesztő, az Index volt főszerkesztő-helyettese – tudatta az Indexszel a család. Zappe Gábort egy budapesti kórházban, családja körében érte a halál, 47 éves volt, háromgyerekes apa.

Zappe Gábor 1971-ben született, az újságírással 1994-ben kezdett foglalkozni. Még a gimnáziumból ismerte Uj Pétert, az Index alapítóját, az ő hívására ment 2000-ben az Indexhez. Először a politika rovat vezetője, 2002-től főszerkesztő-helyettes volt. 2006-ban bízták meg a CEMP-lapcsoporthoz tartozó Velvet főszerkesztésével, 2011-től a Dívány főszerkesztője is volt, és ő vezette a port.hu-t is.

2017-ben elvállalta a Zoom.hu főszerkesztői posztját, de onnan még jóval a lap bezárása előtt eljött. Idén januártól a Green Go elektromosautó-kölcsönzőnél dolgozott.

Zappe igazi nyelv újító volt a munkásságának meghatározó része a “villantás” kifejezésének meghonosítása a magyar sajtónyelvben.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here