Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tovább folytatja az LMP nevű mikrópárt a Fideszt segítő politikáját, most a párt által támogatott főpolgármester-jelölt, a dühkirohanásairól ismert kritikus, Puzsér Róbert jelentette be, hogy nem fogja magát megméretni egy előválasztáson Karácsony Gergellyel szemben. Ezzel a döntésével hatalmas szívességet tesz, Tarlós Istvánnak, hiszen bár egyszámjegyű a támogatottsága, de indulásával a Fidesz érdekei szerint politizál.

Nem tárgyal tovább az előválasztásról Karácsony Gergellyel Puzsér Róbert, miután az LMP és a Jobbik nélkül állapodott meg egyes kerületi polgármesterjelöltekről az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum. Terjedelmes cikkben számoltunk be róla, hogy az LMP azért maradt ki az összefogásból, mert döntésképtelen volt a párt. S nem tudta elfogadni, hogy nem pont azokat a kerületeket kapta volna, amit eredetileg ki akart követelni.

Az Index kvázi egy zsarolásról számolt be Puzsér részéről, miszerint ha ezeket a kerületi megállapodásokat nem vonják vissza, akkor nem lesz előválasztás. Majd Puzsér arra, hogy a Fidesz-váltó fővárosi összefogásból kimaradt a parlamenti küszöb alá mért mikrópártja, már megint az ellenzék szapulásával reagált, most a Momentumnak esett neki:

„SZDSZ 1994, Együtt 2013, Párbeszéd 2013, Momentum 2019. Egy újabb nemzedék elkárhozik.”

A kerületi polgármesterekről történt egyeztetésen az LMP ugyan részt vett, de nem állapodtak meg a többi párttal. A párt a súlyán felül, a kerületek 17 százalékában állíthatott volna jelöltet, azaz 4 kerületben. Úgy tudja az index hogy az LMP a következő ajánlatot kapta az MSZP–Párbeszéd-DK-Momentumtól  március végén: négy kerületben (IV., VIII., IX., XXIII.) az LMP indíthat polgármesterjelöltet, a fővárosi kompenzációs listán befutó helyet kap, az egyéni választókerületekben pedig 35-re növelheti a mandátumai számát.

Puzsér Róbertet, a kampányfőnöke, Zaránd Péter megerősítette az Indexnek, hogy nem tartják elfogadhatónak az ellenzéki pártok szombati bejelentését, amely így szerinte az MSZP és társai megállapodása. Így nem kívánnak addig tárgyalni Karácsonnyal, ameddig a teljes ellenzéket be nem vonják a megállapodásba.

A budapesti közvélemény kutatások a Fideszt 43 százalékra mérik a fővárosban. Az MSZP-t 18-ra, a DK-t 9-re, a Momentumot szintén 9-re és a Párbeszédet pedig 6-ra együtt ezek a pártok 42 százalékos súlyt képviselnek. Az LMP-t a parlamenti küszöb alá 2-re és a Jobbikot is 3 százalék támogatja.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here