Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap este az Echo TV-ből átvedlett Hír TV nevű Fidesz propaganda csatornán futó Keménymag című műsorban egy megdöbbentő rettegés lett úrrá a szereplőkön, ismertettek egy titokzatos cikket, mely arról szól, hogy a szocialisták akár 30 százalékot is szerezhetnek az európai parlamenti választásokon. Vajon ennek mi lehet a hátterében?

Mi más lett volna a téma, tegnap este a HírTV-ben  ha nem a migránsok és azok, akik beengednék szerintük a migránsokat, ezzel kapcsolatban Jeszenszky Zsolt elmesélte, hogy olvasott egy tanulmányt, hogy a szocialisták akár 30%-ra is számíthatnak az európai parlamenti választásokon, és hogy ő azon gondolkozott, hogy ki az az idióta aki még ezekre szavazz. Majd kifejtette, hogy nyilván azok, akik beengednék a migránsokat… de nem is ez a lényeges, mert ez már lejárt lemez.

Rettegnek, hogy a szocialisták 30 százalékot kapnak

Azonban, sokkal érdekesebb, az hogy Fideszék attól tartanak, hogy a szocialisták 30 százalékot kapnak. Megkerestük politikai elemzőnket, hogy vajon mire alapozhatják a Fideszben ezt a kalkulációt?

Politikai elemzőnk elmondta, hogy itt vélhetően egy elkottyintásról lehet szó, ugyanis a Fidesz szokott minden választásokra egy belső használatú -úgynevezett-  trendelemzést készíttetni, ami általában elég pontos szokott nekik lenni. Itt arra próbálnak következtetni, hogy egy adott párt a kampányban mennyire tud megerősödni.

Első hallásra elég meredeken hangzik, hogy a szocialisták akár 30 százalékot is kaphatnak, hiszen ennek a felére mérik most őket, de az is igaz, hogy a választásokig még majdnem két hónap van hátra, ami hatalmas idő a kampányban.

Második értelmezésre, ez a szám korántsem lehetetlen az MSZP-nek vélekedik az elemzőnk, aki kifejti, hogy véleménye szerint  ez a titokzatos anyag 4 tényező kedvező alakulása esetén jósolhat a szocialistáknak 30 százalékot, még hozzá szerinte az alább 4 pontban kell áttörést elérnie az MSZP-nek:

Az első tényezőnek az elemzőnk azt látja, hogy a kutatásokból látszik, hogy az ellenzéki tábornak elege van már az életképtelen és összefogásra is képtelen kicsi pártokból, akik korántsem biztos, hogy bekerülnek az európai parlamentbe, vélhetően sok ellenzéki inkább a biztos MSZP listára fog voksolni, mint a bizonytalan bármelyik másik kicsire.

A második,  hogy rengeteg bizonytalan szavazó van, az MSZP-Párbeszéd listának jó esélye van arra, hogy ebből a szegmensből is rengeteg szavazatot szedjen, az országgyűlési választásokkor láttuk, hogy a Jobbik szavazók is gond nélkül leszavaznak az MSZP-re és a Jobbik megroppanásával, nem kizárható, hogy az MSZP-hez vándorolnak onnan is szavaztok.

A harmadik és talán az egyik legérdekesebb próbálkozás, az MSZP megpróbálja a Fideszben csalódott korábbi Fidesz szavazókat is megszólítani. Mondjuk egy váltópártnak ez a dolga- teszi hozzá a politikai elemzőnk

A negyedik tényező a legtriviálisabb, jól kell mozgósítania az MSZP-s bázist, ami megközelítőleg 800 ezer és 1 millió fő. Ha ez a 4 tényező az MSZP-nek optimálisan alakul és az európai parlamenti választáson 30 és 40 százalék között van a részvétel, bizony ez simán eredményezhet egy 30 százalékos MSZP-s támogatást- szögezi le a politológus

Azt is kifejti, hogy ez a tanulmány lehet a háttere annak, hogy miért újult fel a régi Fidesz-MSZP párharc. Ilyet már rég láttunk, hogy a Fidesz minden eszközt bevett, hogy a szocialisták európai erős emberét, Ujhelyi Istvánt minden módon karakter gyilkolja. Azért is furcsa ez, mert utoljára csak korábbi MSZP-s miniszterelnököket ért az a „megtiszteltetés”, hogy kirendelt fideszesek tüntetnek ellenük, ahogy Ujhelyi ellen teszik folyamatosan mostanában- tette hozzá az elemzőnk

Zárás képen elmondta, hogy ő is úgy látja, hogy az MSZP-ben nagy potenciál van és a legütőképesebb ellenzéki alakulatnak látszik mostanság, főként hogy nem is egyedül vág neki a csatának, hanem a Párbeszéddel, majd hozzá tette, ha már kettessel kezdődne az MSZP százalékos eredménye az is egy ígéretes előrelépés lenne végre.

Téged kedves olvasó arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, Jeszenszky elszólását, hogy a Fideszben attól tartanak, hogy a szocialisták akár 30 százalékot is kaphatnak, ezért ütik vágják az MSZP-t és Ujhelyi Istvánt.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here