Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

2019-ben lesz tíz éve, hogy Magyarország miniszterelnökének választották Bajnai Gordont, ennek alkalmából a 168 Óra könyvet adott ki, Frontsebészet – A köztársaság utolsó kormánya címmel. A könyveben sok érdekes részletet elárul kormányzásáról az utolsó MSZP-s kormány miniszterelnöke.

Most a 168 óra legfrissebb számában megjelentek részletek a könyvből, ebből kiderül, hogy Bajnainak a kormányzása alatt nem volt még informális kapcsolata se Orbánnal, az akkori ellenzék vezérével. Bajnai szerint Orbán találkozni sem akart vele.

Ezt Bajnai azzal magyarázta, hogy a Fidesz el akarta tolni magától a válságkezelő intézkedéseket, bár abban reménykedtek, hogy a Fidesz-kormányzást segítheti majd, ha a Bajnai-kormány megteszi a választók számára nehéz lépéseket.

Bajnai elmondja, hogy egyszer -egy Orbánra jellemző körülmények között- ugyanakkor telefonon beszélt Orbánnal.  Debrecen városa egy nukleáris fizikai kutatóközpont létesítésére pályázott, Kósa Lajos akkori fideszes polgármester tőle kért támogatást a projekthez. Bajnai azzal a feltétellel szívesen támogatta, ha a Fidesz nem kreál ebből politikai ügyet, és nem támadja majd a kormányt, ha esetleg mégsem sikerül elnyerni az EU-s támogatást.

Bajnai így emlékezett vissza: „Kósa felhívott Rómából, a BL-döntőről, és azt mondta, átadná a telefont annak, aki ezt a megerősítést meg tudja adni. Ekkor beszéltem Orbánnal néhány mondatot.”

Tehát a miniszterelnök végre beszélhetett a Fidesz elnökével. Orbán pedig Bajnai emlékei szerint azt mondta: Nálunk a Fideszben úgy működnek a dolgok, hogy minden témának felelőse van: ha sikerül az adott projekt, jó, ha nem, ő a hibás.

És mivel Kósa volt a projekt fideszes felelőse, Így Orbán szerint Kósa viseli a felelősséget akkor is, ha nem jön össze. Ezt tehát a Fidesz-recept.

Bajnai a könyvben még arra is visszaemlékezett, hogy Orbánnal ezután a Puskás-díj átadásán találkozott, illetve a választások után Lech Kaczyński lengyel elnök temetésén beszéltek. „Azt láttam, hogy Orbán százhúsz százalékos önbizalommal áll a kormányzás elé” – mondta Bajnai.

Mindenről volt véleménye, hogy a budai Vár tetőcserepeit hogyan kell helyreállítani, hogyan kell a MagyarGárda-problémát kezelni.

Bajnai szerint azonban Orbánnak nem volt sietős átvenni a hatalmat. „Zavartan” nézett rá, amikor megkérdezte, mikor készül átvenni a kormányzást. „Mosolygott, és valami olyasmi mondott, hogy időben át fogjuk venni.”

Magyarul Bajnai Gordon szavaiból arra lehet következtetni, hogy Orbán szépen megvárta, hogy a szocialisták a gazdasági világválság után rendbe tegyék az országot, amihez nyilván nehéz döntések kellettek, majd csak ezután lett nagy vezér… jellemző.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here