Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Egyetlen magyarországi média sem került fel a Facebook fehér listájára, melyre kizárólag azok a média termékek kerülhetnek, amelyek mindig megbízhatót híreket közölnek. A HVG megkereste a közösségi oldalt, mely döntését kvázi azzal indokolta, hogy a Fidesz média birodalmának túl nagy hatása van a magyar nyilvánosságra, így az ellenzéki sajtótermékekre is.

A hirdetett tartalmak előzetes moderációjával készül megakadályozni a Facebook, hogy az EP-választások előtt a 2016-os amerikai választásokhoz hasonlóan bárki álhírekkel próbálja befolyásolni a választókat. A cég vezetői az olaszországi Perugiában zajló nemzetközi újságírófesztiválon tájékoztatták terveiről a sajtót, írja nyomtatott kiadásában a HVG.

Elmondták, hogy az előzetes moderáció alól a minőségi sajtótermékek mentesülhetnek, ezeket egy ún. fehér listára veszik. De az is kiderült, hogy erre a fehér listára egyetlen magyar sajtóterméket se vesznek fel.

A HVG munkatársa az okokról érdeklődött, a Facebook munkatársa egy rövidítéssel felelt: KESMA, ez a Fidesz gig média birodalmának, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítványának a rövidített neve.

Ebből az következik, hogy a Facebook megbízhatatlannak tartja a kormányzati sajtókonglomerátum lapjait, illetve úgy vélekedik, hogy az ellenzéki médiára is túl nagy befolyással bírhat a Fidesz propaganda gyár álhírei.

A 444 megjegyzi, hogy erre a Facebooknak jó oka is van,  minap az M1 napokig élő közvetítést adott egy kihalt görög mezőről, ahova több tízezres, Európába induló migránskaravánt vizionáltak, az Origo pedig rendszeresen illusztrálja több éves, máshol, más kontextusban készült képekkel migránsellenes hergelő posztjait.

Ezek a Facebook szerint már olyan hangulatkeltő, megkérdőjelezhető hitelességű tartalmakat posztolnak, amiket a Facebook már az álhírek kategóriájába sorol.

Nyilván a propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy megbízhatatlannak minősítette őket a legnagyobb közösségi portál, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy más is lássa: kétes tartalmak jelennek meg a Fidesz oldalakon.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here