Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bajnai Gordont tíz éve választotta kormányfőnek a parlament , ennek alkalmából a 168 Óra könyvvel jelentkezett Frontsebészet – A köztársaság utolsó kormánya címmel. Most péntek kora délután volt a könyvbemutató, ahol először Bajnai Gordon önkritikát gyakorolva kijelentette, hiba volt párttá szervezni az Együtt-et… ami azóta már meg is szűnt.

Az Index egy terjedelmes írásban számolt be, Bajnai Gordon kormányzásáról szóló könyvbemutatójáról, ahol arra a kérdésre , hogy megérte-e újra visszatérnie a politikába, az Együtt párt élén, a  miniszterelnök azt mondta, nem szereti megbánni a dolgokat, ezt sem bánta meg, ezt meg kellett csinálni, sokan is kérték erre.

Az viszont rossz döntés volt a részéről, hogy párttá alakultak. Azt is hozzátette, hogy  szerinte Orbánék olyan választási rendszert építettek ki, ami kétpárti szisztéma, és a nagy néppártot csak egy másik nagy néppárt tudja ebben a rendszerben legyőzni.

„Erre a feladványra azóta sincs megfejtése a mai ellenzéki politikának, és amíg nem lesz, nem is tud szembeszállni ezzel a rendszerrel” – érvelt a széttöredezett ellenzéki pártstruktúra ellen.

Az egyre szűkülő sajtószabadság is szóba került. Itt Bajnai kifejtette, hogy az emberek többsége mindig a rendelkezésére álló legjobb lehetőséget választja, de ez csak akkor lehetséges, ha tudja, mik közül választhat, amihez pedig a független, kritikus sajtó megléte alap.

Nem véletlenül darálták be ezt legelőször. Amíg nem lesz független sajtó, amíg nem látják reálisan az emberek, mi van, amíg ipari módon állítják elő a fake newst állami vagy államilag támogatott médiákon keresztül, addig nagyon nehéz – mondta a volt miniszterelnök, aki szerint a demokrácia legfontosabb kelléke a független, tényszerű tájékoztatás.

A könyvbemutatón, amúgy megjelent az ellenzék színe java, jelen volt  Szekeres Imre, Oszkó Péter, Baja Ferenc, Kuncze Gábor, Kovács László, Lendvai Ildikó, Gőgös Zoltán, Falus Ferenc, Ujhelyi István, Szigetvári Viktor, Karácsony Gergely, Jávor Benedek.

Maradjunk annyiban, lehetne bőven követni őt az önkritika gyakorlásában…

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here