Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Balaton lassan már nem az országé – fogalmazott a hírklkikk.hu-nak adott interjújában Dr.Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere.  Fidesz oligarchái  is szemet vetettek a Balatonra. Legújabban a hajózási társaságot, a Bahart-ot vette lényegében birtokba az állam és félő, hogy a jólfizető, nagy nyereséget hozó kikötőket átjátsszák magánkézbe

A Hírklikknek megszólalt Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere, aki 2014-ben kétharmaddal verte el a Balaton parti városban a Fideszt.

Többek között arról beszélt a polgármester, hogy olyan emberek, olyan befektetők jelentek meg az elmúlt években a Balaton környékén – nem az északi, vagy a déli parton, hanem körbe a tó mentén -, akik korábban nem nagyon voltak jelen.

Azt hiszem ráéreztek a Balaton ízére, ráéreztek, hogy a Balaton egy óriási kincs, a lehetőségek tárháza. És sajnos olyan országban élünk, hogy a nemzeti kincseinket próbálják lerabolni, és – úgy látom – ez alól a Balaton sem lesz kivétel- szögezi le a város vezetője

Az a rengeteg szálloda, területek felvásárlása, a hatalmas ingatlanbefektetések… Siófokon is egyre másra nőttek ki a közvetlen parti apartman- házak.

Majd Lengyel elmeséli, hogy kik állhatnak a tóparti ingatlanok mögött, felidézi, hogy volt egy kísérlete arra, hogy a közvetlen balatoni panorámával rendelkező lakások, házak tulajdonosaitól magasabb ingatlanadót szedjen be a város, mint például a vasút melletti házak lakóitól, de a Fidesz leszavazta a javaslatot. Ez a plusz adóteher egyébként a siófoki lakosságot gyakorlatilag nem is érintette volna, mivel 99 százalékban nem a helyiek ingatlanjairól van szó, de olyan sok Fideszhez közel álló ember érintett ebben a történetben, hogy lényegében tárgyalás nélkül lesöpörték az ötletet-jelentette ki

Arra a kérdésre, hogy milyen konkrét jelei vannak a Balaton lerablásának, elmondta hogy biztos benne, hogy ezek az ügyletek politikai háttér, a politikán keresztül érkező pénzek nélkül nehezen mennének.

Kifejtette azt is, hogy balatoni hajózás, a Bahart régóta önkormányzati tulajdonban van. Annak idején az állam adta át a részvényeit ingyen az önkormányzatoknak. Különböző töke emelésekkel, amit a helyi önkormányzatok nem tudtak végrehajtani az állam szépen átveszi a céget, ami jó is lehet mert történhetnek fejlesztések, de egyben félő, hogy a jól fizető kikötőket privatizálják.

A polgármester kijelentette, ha ugyanis az a cél, hogy a céget ténylegesen talpra állítsák, akkor nincs az ügylettel semmi bajom. De, ha a legnagyobb forgalmú kikötőket szép lassan át akarják adni magánzóknak, nos akkor ott már komoly fenntartásaim vannak.

A siófoki polgármester elmondta, hogy Orbán Viktor még a 2014-es választási kampányban egy új városházát ígért a településnek, de abból se lett semmi. Ezért írt is egy levelet neki, de választ nem kapott rá. Lengyel kifejti ha a polgármester levelet ír a kormányfőnek, az nem Lengyel Róbert magánlevele, hanem a siófoki emberek levele. Huszonötezer ember levele. Ennyi embernek nem válaszolt Orbán Viktor.

A polgármester a 2019-es önkormányzati választásokról elmondta, hogy úgy tudja rövid időn belül megszületik a megegyezés a pártok között a Siófokon is, ő vállal még egy ciklust, ha ebben egyetértenek a pártok.

Kijelentette, az nem történhet meg itt kicsiben, ami megtörtént tavaly áprilisban, nagyban. Vagyis hogy az ellenzéki pártok civakodásának az legyen az eredménye, hogy a Fidesz kétharmaddal nyer. Lássuk be, ha a győzelem nem is, de a kétharmad egy-két pártnak a töketlenkedésén múlott. Ha a pártok nem képesek tanulni a saját hibáikból, akkor nagyon nagy a baj, és nem is méltóak arra, hogy akár városi szinten labdába rúgjanak.

Hozzátette, hogy Siófokon nem lát ilyet, ott  az elmúlt hónapokban kifejezetten konstruktívan működött együtt az ellenzék.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here