Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lángol a Notre-Dame Székesegyház Párizsban, a katedrális felső része gyulladt ki, komoly füstfelhőbe burkolva az épületet. Az eddigi információk szerint este 7 óra előtt pár perccel a katedrális felújítása közben kaphatott lángra valami. Helyszíni beszámolók szerint este nyolc óra előtt néhány perccel beomlott az épület csúcsa. 

Párizsi ügyészség nyomozást indított a tűz keletkezésének kiderítésére, írja a Libération. A helyszínen négyszáz tűzoltó dolgozik, munkájukat egy helikopter és egy drón segíti. A Notre-Dame szóvivője korábban azt mondta, hogy a teljes fa belső szerkezet lángol, az AP szerint este kilencre a tűz átterjedt az egyik toronyra is.

 

Az AP szerint a Donald Trump által javasolt vízet permetező repülőkön kívül a francia hatóságok minden eszközt bevetnek a tűz megfékezéséhez. A repülőket azért nem használják, mert egy ilyen tűznél attól tartanának, hogy a víztől is beomolhatna az egész tetőszerkezet.

A füstöt a szél Párizs déli része felé fújja, az Eiffel-torony irányába. Szemtanúk szerint a füstöt inkább látni lehet, mintsem a levegőben érezni. A rendőrség a környéket kiürítette, nagyjából ezer ott lakót evakuáltak, valamint mindenkit arra kértek, hogy kerüljék a mentés ideje alatt a környéket. Francia lapok szerint a környező utcákban kaotikus a helyzet, néhány utcát a tűzoltóknak kell blokkolniuk. Máshol rendőrök próbálják megakadályozni, hogy a kíváncsiskodó emberek, akik videóznak, fotóznak, közel menjenek az épülethez.

„Nehéz tűzként” jellemezték a tűzoltók a tüzet, mondván, nehéz oltani, a lángok gyorsan terjednek. „A kollégáim kétségkívül azt akarják, hogy bejussanak az épületbe, de cél az is, hogy senki ne haljon meg közülük” – nyilatkozta egy tűzoltó a Figarónak.

Egy külön alakulat menti a műalkotásokat
Emmanuel Grégoire, Párizs alpolgármestere szerint “kolosszális kár” érte a katedrálist, miután beszakadt a csúcsa. Egy különleges alakulat dolgozik azon, hogy minden lehetséges műalkotást a lehető legteljesebb formában meg tudjunk menteni. A Notre Dame szóvivője szerint a szent tárgyak nincsenek veszélyben, egy pap is azt mondta a Libérationnak, hogy sikerült megmenteni a műtárgyakat.

Emmanuel Macron, francia elnök lemondta az estére tervezett beszédét az esetre hivatkozva. Az elnök a sárgamellényes tüntetőkhöz intézett volna beszédet az egyik TV csatornán, azonban a helyszínre sietett, ahol a párizsi főügyész mellett Anne Hidalgo polgármester, Edouard Philippe kormányfő, valamint felesége Brigitte Macron társaságában várja a fejleményeket.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here