Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Már több portál is beszámolt róla, a Kormány az országgyűlési képviselők jogainak csorbítását tervezi, korlátoznák a képviselők azon jogát, hogy egy intézménybe lépjenek be, vagy hogy tiltakozhassanak a parlament keretei között, ha a Fidesz ép egy gyalázatos törvényt fogad el. Amúgy az újabb demokráciát csökkentő fideszes tervekről maga Kövér László beszélt egy interjúban.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerint Kövér László szavai azt jelentik, hogy a kormány az ellenzéki szavazók véleményének elnyomására készül, továbbá, hogy a kormány meg akarja akadályozni, hogy az ellenzéki szavazók problémái a felszínre kerüljenek.

Az MSZP elnöke ezért írásbeli kérdéssel fordult Trócsányi László igazságügyi miniszterhez, aki nem mellesleg a Fidesz EP-listavezetője. Az MSZP elnöke 3 egyenes kérdésre várt volna választ, az illetékes fideszestől:

1.) Valóban a képviselői kártya használatának korlátozására és a közintézményekbe történő belépési jog korlátozására készül a kormány?
2.) Mint volt Alkotmánybíró és jelenlegi igazságügyi miniszter hogyan tud támogatni egy olyan változást, amely egyértelműen szembemegy az Európai Emberjogi bírósági ítéletekben megfogalmazott követelményekkel?
3.) Mint leendő európai parlamenti képviselő, az európai parlamentben is azt az álláspontot fogja képviselni, hogy ne cselekedhessenek a választóik érdekében azok a képviselők, akik a többséggel nem egyező véleményen vannak?

A kérdések mellett az MSZP elnöke levelében arra is  felhívta Trócsányi figyelmét, hogy “a Velencei Bizottság több alkalommal is világosan rámutatott arra, hogy a média függetlensége és az ellenzéki képviselők jogai folyamatosan csökkennek Magyarországon. A képviselők véleménynyilvánításhoz való joga az Országgyűlés ülésein a Fidesz kormányzása alatt korlátozottá vált, ami miatt Magyarországot több alkalommal is elmarasztalta az Emberi Jogok Európai Bírósága., továbbá, hogy a Fidesz által folytatott gyakorlat szembemegy azzal a felfogással, amely az európai demokráciák alapjait jelenti évtizedek óta”.

Azonban a Fidesz- KDNP lista vezetője, Trócsányi bizonyára az EP-kampány kellős közepén nem mert ilyen kínos kérdésekre válaszolni, így államtitkárát hívta segítségül, aki Tóth Bertalan kérdésére nemes egyszerűséggel az alábbiakat válaszolta:

“szeretném felhívni Képviselő Úr figyelmét, hogy a Kormány nem avatkozik bele az Országgyűlés működésébe”. :))

A kormány médiája nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz-KDNP európai listavezetője a kampányban nem mer válaszolni az ellenzék egyenes kérdéseire se, holott miniszterként kötelessége lenne a korrekt tájékoztatás ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa Trocsányi csak pártérdekeket megy képviselni Brüsszelbe.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here