Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP európai parlamenti képviselője Ujhelyi István Keszthelyen, Zala megyében tartott tájékoztató fórumán egy nagy erős tényadatot közölt: Orbán EU-t támadó propagandagyárának tavalyi költségvetéséből 21 ezer egészségügyi szakdolgozó fizetésére futotta volna.

“A magyar kormányzat a magyar emberek jólétével, biztonságával foglalkozzon, ne az Európai Uniót támadó riogató kampánnyal!” – hangsúlyozta. Az egészségügyi munkaerőhiány csökkentésével kapcsolatban idézte azt a számítást, miszerint ha a kormány propagandagyára tavalyi EU-ellenes hirdetéseinek költségét az egészségügyre fordítják, az elég lett volna 21 ezer magyar szakápoló egyéves bérére.

Az MSZP EP-képviselője a hazai munkaerő Nyugat Európába vándorlása kapcsán felolvasta, mely munkakörbe keres dolgozókat csak a keszthelyi kórház. Ennek az okára a kormány tud magyarázatot adni – állapította meg -, majd felszólította a kormányt, előbb tegye rendbe az egészségügyet, csak azután fogjon “hobbi és lobbi beruházásokba”.

Ujhelyi a katasztrofális egészségügyi munkaerőhiány kezelésére az MSZP szociális Európát alakító javaslatait ajánlotta. Az egységes színvonalú európai egészségügyi ellátás érdekében az orvosoknak bruttó 1,5 millió forintos, szakdolgozóknak bruttó 750 ezer forintos minimálbér bevezetését.

Ezen kívül orvosmegtartó pályázati alap létrehozását, ami a fizetésekben, praxisvásárlásban, szolgálati lakás biztosításában segítene az önkormányzatokon. Ujhelyi kijelentette, ha ezekben az ügyekben nem lép a kormány, már holnapra nem marad egészségügyi dolgozó Magyarországon.

A keszthelyieket arra kérte, gondolják át, akarnak-e az Európai Unióból kisodródott Orbánisztánban élni, ahol újból határkerítés és határellenőrzés fogja az Ausztriába és Szlovéniába irányuló közlekedés útját állni. A helyieknek azt ígérte, Keszthely a következő időszakban is számíthat arra, van egy hazai politikus az Európai Unióban, aki szolgálja az európai, a magyar és a város turisztikai érdekeit.

A Fidesz propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy mekkora pénzeket herdál el a kormány gyűlölet kampányra, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here