Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma publikálta a legfrissebb kutatásait Magyarország két legnagyobb kutató intézete a Median és Závecz is, mind két intézet átrendeződésről számol be a pártok erősorrendjében

A Medián kutatását többek között a HVG közölte le, itt azt írják, hogy a 2014-es választások óta először fordul elő, hogy az MSZP támogatottsága beérte a Jobbikét, és a májusi EP-választáson akár meg is előzhetik a középre igyekvő radikális pártot.

Hasonló tendenciáról számol be, az ATV.hu-n megjelent Závecz kutatás is, itt az írják, hogy a  Jobbik továbbra is enyhe lejtmenetben van, a januári 11 százalékról mostanáig 8 százalékra szűkült a támogatók aránya. Mivel bő fél éves stagnálás után az MSZP táborának mérete ebben a hónapban egy hajszállal, 7-ről 8 százalékra emelkedett, a Jobbik és a szocialisták most azonos erővel vannak jelen a politikai mezőnyben.

Mindkét kutatás külön mérte a Párbeszédet, így megjegyzik hogy az MSZP-Párbeszéd lista könnyen elképzelhető, hogy a második helyre fog befutni.

A Závecz kutatás azt írja, hogy MSZP és a Párbeszéd együttesen jelenleg 450 ezer eltökélt támogatóval rendelkezik, főképpen a diplomások és az idősebb korosztályok körében erősek. A Jobbiknak nagyjából 400 ezres az aktív tábora, leginkább a férfiak, a 40 év alattiak valamint a szakmunkás végzettségűek körében van bázisuk – e csoportokban másfélszer annyi biztos támogatójuk van, mint az ország egészén belül.

A Závecz kutatásban, a Fidesz, az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és a DK-n kívül más párt nem érné el május 26-án az 5 százalékos küszöböt, addig a Medián hibahatáron belül az LMP-t 5 százalék felé kalkulálja.

Egyik kutatónál sem kerülne be a Momentum, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutyapárt az európai parlamentbe.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here