Hát ennél cikibb dolgot nehezen tudnánk elképzelni, mint amit a Magyar Nemzet nevű Fidesz pártlap bemutatott: van egy húsvéti keresztény szokás, amit minden jel szerint nem ismertek, de szépen levezették, hogy biztos a migránsok miatt van és kanyarintottak belőle egy remek kis húsvéti gyűlölködést.

Hős kormányunk védi a keresztény kultúrát, ám tollforgató propaganda katonái minden jel szerint nem ismerik azt, se baj az általuk balliberálisnak titulált sajtó segített nekik megismerni, ugyanis a HVG szúrta ki a hatalmas beégésüket.

Nagy hangú publicisztika jelent meg a Magyar Nemzetben arról,  hogy a héten egy olasz kisvárosban, Pieve di Centóban fekete lepedővel takarták le egy temetőben a kereszteket. Majd az álhír portálokon végig söprő történetet meg is magyarázták: erre azért volt szükség, mert nem zárható ki, hogy úgynevezett más vallású emberek is tiszteletüket teszik a temetőben, akiket nem lenne illendő a keresztek látványával vérig sérteni. Még a végén felrobbantanak valamit. Vagy valakit.

Természetesen a cikkben van minden: Sorosozás, migránsozás, muszlimozás és keresztény kultúra védelme. Nagyon hatásos lett volna a cikk, csak éppen a HVG ismeri a keresztény szokásokat és kellő “alázattal” bemásolta a cikkébe a Katolikus Lexikon ide vonatkozó részét:

feketevasárnap: nagyböjt 5. vasárnapja, a szenvedés idejének időszakának kezdő napja. Introitusa szerint Iudica (lat. ‘Ítéld meg [Istenem]’) vasárnap. Lit. hagyomány szerint a templom feszületeit és a főoltár képét föltámadásig fekete (1965 óta inkább lila) lepellel takarják.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson a piros nyílra!

 

S, hogy tényleg nagyobb legyen a kormánypárti sajtó égése, még a Magyar Néprajzi Lexikon ide vonatkozó részletét is ajánlották szeretettel az európai kereszténység leghangosabb védelmezőinek:

feketevasárnapot, azaz nagyböjt ötödik vasárnapját megelőző hét. Az elnevezés eredete: e vasárnapot megelőző szombat délutánján a templomokban fekete lepellel borították le Jézus alakját és a szentek képeit.

Be kell látni, hogy nagy kihívás lesz ezeknek a fiuknak megvédeni az európai kereszténység kultúráját, főként úgy, hogy minden jel szerint nem is ismerik azt. Nehéz, nehéz be kell látni, hiszen pár évtizede Fideszék azt óbégatták, hogy térdre csuhások, majd polgári Magyarországot hirdettek, aztán minden nemzeti lett nekik és csupán csak 2018-as választások óta bigott keresztények. Van mit nekik bepótolni látszik…

Nyilván a propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy a Fidesz pártlapja nem ismerte a keresztény szokást és ezzel kezdett el hergelni, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy más is lássa, hogy csúnyán beégtek.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here