Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sargentiniék kampányvideójának felvételei miatt – közölte az MTVA sajtóosztálya. Az oka a feljelentésnek, hogy a KÖZtévé kiakadt azon, hogy felhasználták az anyagait, de az indoklás parádés. 

Judith Sargentini pártja a GroenLinks holland zöldpárt a közelmúltban egy dokumentumfilmet tett közzé Judith Sargentiniről. A felvételen ismeretlenek forrás feltüntetése, írásbeli szerződés alapján adott felhasználási engedély, valamint felhasználási díj megfizetése nélkül használtak fel több, az MTVA archívumába tartozó, szerzői jog által védett videoanyagot, és a videó készítői még a csatornák logóit is kitakarták, így a szándékosság vitathatatlan – véli az MTVA.

A vonatkozó magyar és európai jogszabályok alapján a más által készített műsorszámok, felvételek szerzői jogi védelem alatt állnak, és a felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonossal kötött felhasználási szerződéssel és a szerző nevének forrásként való megjelölésével lehetséges – közölte az MTVA.

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson a piros nyílra!

 

 

A forrásjelölésüktől szándékosan megfosztott felvételek engedély nélküli felhasználásával ismeretlen személyek az MTVA-nak tényleges vagyoni hátrányt okoztak, így mivel a büntető törvénykönyvbe ütköző jogsértés történt, az MTVA megteszi a szükséges jogi lépéseket, és feljelentést tesz – jelentette be az MTVA.

Nos hát igen, kétségtelen, hogy az MTV-t hatalmas kár érhette, hiszen rengetegen nézik a Magyar TV egyes csatornáját Hollandiában…

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here