Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Épp az Európai Unió Tanácsának döntésére vár az a javaslat, miszerint meg kellene vonni az EU-s pénzeket azoktól a tagállamoktól, amelyeknél olyan súlyos a jogállami deficit, hogy az az EU gazdasági érdekeit fenyegeti; magyarán elmutyizzák az EU-s pénzeket. Az nem meglepő, hogy az ellenzéki szavazók egységesen támogatják ezt, az viszont igen, hogy a Fidesz-szavazók 40 százaléka szerint is jó ötlet. Ennél is érdekesebb, hogy a Fidesz szavazók 27 százaléka konkrétan Magyarországtól is megvonná az EU-s pénzeket

Európai Parlament még januárban fogadta el azt a javaslatot amelynek az a lényege, hogy a 7-es cikktől függetlenül is lehessen EU-s pénzeket megvonni egy tagállamtól, ha az olyan jogállami deficittel küzd, amely veszélyezteti az EU gazdasági érdekeit – például, ha egy tagállamban rendre szabálytalanul használják fel az EU-s pénzeket, amik így haverok cégeinél kötnek ki.

A Fidesz a javaslat elfogadását hevesen kritizált, természetesen  volt  némi sorosozás és migránsozás is, majd kijelentette a magyar kormánypárt, hogy ezzel politikai alapon büntethetnék a nekik nem tetsző országokat, ami nem jogállami, hanem önkényes.

Éppen ezért meglepő az IDEA Intézet kutatása, melyet a témában készített.  Az Azonnali számára eljuttatott eredmények szerint az összes megkérdezett 70 százaléka ért egyet a jogállamiság és az uniós pénzek kifizetésének összekapcsolásával. A kérdésben az ellenzéki pártok szavazói egységesnek mondhatók.

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson a piros nyílra!

A Jobbik, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Momentum támogatói is 90 százalékot meghaladó arányban helyeselték az ötletet, az LMP szavazói körében némileg kevesebben, 72 százaléknyian értettek egyet a javaslattal.

De a Fidesz szavazói közül is 40 százalék egyetért azzal, hogy egymáshoz kapcsolják a jogállamiságot és az EU-s pénzek kifizetését. És táborukban éppen, hogy csak többségben vannak, akik ellenzik a javaslatot. Ők 45 százaléknyian vannak.

Az IDEA Intézet rákérdezett konkrétan arra is, hogy Magyarországtól meg kellene-e vonni az uniós pénzeket. Erre némileg óvatosabban válaszoltak az emberek, de az összes válaszadó 62 százaléka így is igennel felelt és Fidesz-szavazók közel egy harmada, 27 százalékuk is helyeselné ezt a lépést.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here