Az Index.hu egy szűk szavú posztban számolt be arról, hogy a készülő Vas megyét bemutató cikksorozatuk anyaggyűjtése során jártak Horvátlövőn, ahol azt tapasztalták, hogy a település független polgármestere, Buginits Vilmos saját maga javította ki az út széli póznákat. A portál azt is megtudta, hogy miért.

Az Index a cikkben azt írja, hogy a horvátlövői polgármesterrel történt interjúzás után egy ideig ugyanazon az úton ment a polgármester is és a portál újságírója is, amikor egyszer csak azt tapasztalták, hogy félreáll a polgármester, felnyitja Opelje csomagtartóját, és műanyag útjelző oszlopokat kezd kipakolni.

Az Index újságírója is megállt és érdeklődött, hogy mi ennek az oka? A kérdésre a a horvátlövői polgármester el is árulta, hogy miért végzi saját kézzel ezeket a munkákat.

„Nincs ebben semmi, ezt is meg kell csinálni valakinek. De hát ebben a faluban még a füvet is én nyírom, nincs itt közmunkás se, aki él és mozog, átjár Ausztriába dolgozni” – mondta, amikor látta ámélkodásunkat, írja az Index.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson a piros nyílra!

A község lakosainak száma kétszáz körül mozog a legutóbbi népszámláláson becsült adatok szerint, de még a történelmi csúcson, valamikor az 1900-as évek elején se érte el az ötszázat- jegyzi meg a portál.

Pont csütörtökön tartott az MSZP az elvándorlással kapcsolatban sajtótájékoztatót, ahol Torzsa Sándor, a Societas elnöke elmondta, hogy eddig 600 ezer ember hagyta el az országot és további 250 ezer tervezi, így kimondható, hogy ma Magyarországon kivándorlási válság van, ám a kormányban még egy felelős államtitkára sincs ennek a problémának.

Ha szerinted is példaértékű a polgármester elkötelezettsége a faluja iránt, oszd meg ezt a posztot facebookon, hogy mindenki lássa így is lehet egy települést vezetni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here