Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ilyen furcsa kampányt se minden nap lát az ember, mint a 2019-es Európai Parlamenti választás. Orbán még 2018. őszén büszkén jelentette be, hogy a Fidesz az Európai Néppártban Manfred Weber csúcsjelöltet támogatja még meg sem volt a választás, de már a Manfred Weber esetleges leváltásáról beszél a Fidesz-közeli média Fidesz-közeli elemzője.

Az Európai Unió egy közös gazdasági és politikai közösség, így természetes, hogy vannak Európai pártok. Ezeknek a pártoknak az „alapszervezetei” a nemzeti tagállamokba működő hasonló értékeket valló formációk. Az Európai Néppárt magyarországi alapszervezetei  a Fidesz és a KDNP.

Nos, gondoljuk végig azt a kampányt, amiben mondjuk a Fidesz miskolci alapszervezete folyamatosan a Fidesz központi politikáját kritizálná, majd a választások előtt egy hónappal a miskolci Fidesz újságban megjelenne egy cikk, hogy Orbánt a választások után lehet, hogy lekellene váltani. Minimum azt mondanánk, hogy furcsa, de feltennénk azt a kérdést, nos kedves miskolci Fidesz mégis mit tetszettek Ti csinálni, az elmúlt 5 évben, ha ennyire nem tetszik a Fidesz politikája?

Mert hogy most ezt csinálja a Fidesz, mint a Néppárt magyarországi alapszerve az európai politikában. A minap  Deutsch Tamás fogalmazott meg éles kritikát a szintén néppárti EU bizottság elnökével kapcsolatban.

Most pedig az MTV-ben egy Fidesz- közeli elemző, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központtól fejtette ki, hogy Manfred Weber nem egy tipikus csúcsjelölt, hiszen a bizottsági elnöki pozíciót eddig olyan emberek töltötték be, akiknek volt valamilyen kormányfői tapasztalatuk vagy dolgoztak miniszterként; Weberről ez nem mondható el, hiszen mindig eurokrata volt. Mindez gyengítheti Weber pozícióját, és végül az is előfordulhat, hogy valaki mást kell keresni helyette.

Magyarul a fideszes tv-ben a fideszes elemző a kampány közepén a Fidesz által támogatott csúcsjelölt leváltásáról beszél. Nyilván nem normális ez. Vagy hát pontosabban, pont annyira normális, mint amit egy ideje Magyarországon művel a Fidesz: összeférhetetlen, viszályt és gyűlöletet és aljasságot szító politika ez.

Eddig ezt itthon csinálta, de most már az európai porondra is kivitte. A magyar kormánypárt ezt tette a közös európai értékekhez. Én magyar emberként pedig szégyenkezhetek.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here