Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap délután ismét diáktüntetés volt Budapesten, leginkább azért, hogy a kormány halassza el azt a döntését, hogy 2020-tól az egyetemi felvételihez szükséges egy középfokú nyelvvizsga, hiszen ez több ezer diák előtt zárja be végleg a felsőoktatás kapuit. Azonban a diákok nagyot dobtak, olyan ultimátumot adtak Orbánnak, amit ha nem teljesít nagyon beég.

Tegnap délután ismét diáktüntetés volt a fővárosban. A felszólalók elmondták, többek között, hogy „nincsen megfelelő tankönyv, nincsen stratégia, nincsen kidolgozott és elfogadott módszertan, nincsen megfelelő nyelvtanár-képzés. Ezzel az emberi erőforrások minisztériuma is tisztában van, mégis kitartanak a nyelvvizsga-törvény mellett”

A számok azt mutatják, hogy a kötelező nyelvvizsga bevezetésével jövőre több tízezer diák bukhatja az érettségi utáni azonnali továbbtanulás lehetőségét. A most pedagógusnak jelentkezők felének sincs nyelvvizsgája.

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide a Facebook oldalunkra, majd a borító kép alatt, kattintson az „Üzenetküldés” gombra, (tehát épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk.

Azonban a statisztikákból kiderül, hogy pont hogy a hiányszakmában a legalacsonyabb a nyelvvizsgával jelentkezés. Míg a bölcsészkarokon többen jutnak be nyelvvizsgával az egyetemekre, addig az orvosi vagy mérnöki karokon kisebb ez a hányad.

Így a diákok a tüntetésen azt követelték, hogy vonják vissza az egyetemi felvételihez szükséges nyelvvizsga rendelkezést, vagy tegyen le Orbán Viktor maga is egy középfokú nyelvvizsgát. Ha egyik sem történik meg akkor egy ultimátummal élnek: népszavazást kezdeményeznek, méghozzá egy olyan kérdéssel, ami Orbán Viktornak is fáj:

Egyetért-e azzal, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény ne lépjen életbe, és egészen addig ne is lépjen életbe, amíg a közoktatás nem tud minden egyes diákot felkészíteni?
Egyetért-e azzal, hogy ne lehessen az miniszterelnök az, aki nem teljesíti egy egyetemi felvételi elvárásait?

S hogy ez miért fáj Orbánnak? Mert bár hiába van neki diplomája, még sincs középfokú nyelvvizsgája, tehát magyarul ha most jelentkezne egyetemre, őt bizony nem vennék fel…

Egyébként meg Viktor igaza van a diákoknak, nem az a ciki, ha mondjuk egy felvételizőnek nincs nyelvvizsgája, hanem az hogy ha egy miniszterelnöknek…

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here