Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még 2018. őszén módosította a Fidesz ismét a választási törvényt, az akkori módosítás értelmében a pártok csak engedéllyel tehetne ki plakátokat a választások idején. Nyilván, ha kapásból betiltották volna plakátozást abból európai botrány lett volna, ezért kaphat egy párt engedélyt, csak borsos árat kell érte fizetni. Ezt nem hagyta annyiban az MSZP és bírósághoz fordult és nyert.

A Kúria keddi döntésének értelmében az MSZP – és bármely más párt – ingyen kiteheti a kampányplakátjait a fővárosi villanyoszlopokra – írja az Index.

Egy tavaly törvénymódosítás miatt az MSZP-nek és mindegyik pártnak engedélyt kellett kérnie a budapesti villanyoszlopok tulajdonosaitól, amikor választási plakátokat akartak elhelyezni azokon.

A két érintett cég – az Elmü és a B. B. D.- és K. Kft. – közül az utóbbi, ami fővárosi érdekeltség, azt válaszolta a pártnak, hogy a maguk részéről beleegyeznek ugyan, de az MSZP-nek ehhez a fővárostól is engedélyt kell kérnie és közterület-használati díjat is kell fizetnie.

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Ez plakáthelyenként 9-16 ezer forint lett volna havonta. Bár a fővárosnak elvileg lett volna lehetősége csökkenteni vagy elengedni a díjfizetést, az MSZP pert indított, hogy egyáltalán ne lehessen pénzt kérni ilyesmiért.

A Kúria most igazat adott nekik, kimondva, hogy az oszlopokon történő plakátelhelyezés választási kampány idején nem köthető közterület-használati engedélyhez és díjhoz, a közterület-használatról szóló szabályok csak az önálló hirdető-berendezések és óriásplakátok esetén alkalmazhatók.

Amúgy nekem nagyon tetszik az MSZP sokkal határozottabb politikája, hogy elkezdték lecserélni azt az ellenzéki pártokra jellemző tracket, hogy jaj-jaj nem lehet mit csinál ellenzékből. Határozottan lépnek, cselekednek és jönnek is az eredmények.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here