Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elég drámai átrendeződést hozhat az ellenzéki oldalon a 2019-es Európai Parlamenti választások, legalább is azokból a számokból, amit ZRI Závecz Research felmérése mutatót ki erre lehet következtetni. Az MSZP visszavette az ellenzéki oldalon a vezető szerepét, a Jobbik támogatottsága kvázi összeomlott.  

Tovább folytatódik a legfrissebb kutatás szerint az ellenzéki pártok erősorrendjének átalakulása, aminek nagy nyertesei az MSZP a DK és Momentum lehet és nagy vesztese az LMP és a Jobbik.

Az MSZP-Párbeszéd már az előző kutatásokban is visszavette vezető pozícióját az ellenzéki oldalon sőt ezt tovább is tudta növelni jelenleg  13 százalékon áll. Ez pont az a lélektani határ, amikor a pártnak jó esélye lehet, akár 4 mandátum megszerzésére is.

Szintén jól megy a DK ők most vasárnap 11 százalékot is kaphatnának,  a Momentum–LMP-versenyfutásban pedig most a Momentum áll jobban, ők szerezhetnek talán mandátumot, hibahatáron belül.

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Azonban Jobbik támogatottsága drámaian visszaesett, a párt a parlamenti küszöb szélére került jelenleg 6 százalékon áll.  Továbbá a Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékon, a Mi Hazánk és a Liberálisok 1-1 százalékon, tehát ezek a pártok nem szereznének mandátumot.

A Fidesz előnye még mindig hatalmas, jelenleg 57 százalékra mérik a biztos pártválasztók körében.

A hvg.hu-nak végzett reprezentatív felmérésben az eddig megszokottal ellentétben nem azt a kérdést tették fel a kutatók, hogy ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások, kire szavaznának, hanem arra voltak kíváncsiak, hogy: majd május 26-án, az EP-választáson kire szavaznának.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here