Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) választási programjának egyik prioritása, hogy Magyarországon minél hamarabb vezessék be az eurót – közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Dobrev Klára. Az MSZP hónapokkal ezelőtt jelentette be, hogy az Euró bevezetése mellett állnak, sőt még ötlet pályázatot is írtak ki a szocialisták.

Dobrev Klára idézett Orbán Viktor egy olasz lapnak adott interjújából, amelyben a miniszterelnök azt mondta, hogy akik az eurózónában vannak, azok a politikai unió irányába haladnak, de Magyarország nem tart velük.

Ezzel a kormányfő nyilvánosan elismerte, hogy nem akarják bevezetni az eurót – tette hozzá. Ez rendkívül rossz politika, ami káros a magyar embereknek, akik a saját pénztárcájukon fogják megérezni a döntés hatását – jelentette ki a DK listavezetője.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az euróárfolyam pénteken megközelítette a 325 forintot, míg 2010-ben, a gazdasági válság idején még csak 263 forintot kellett fizetni egy euróért. Mindez annak köszönhető, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György jegybankelnök tudatosan gyengíti a forintot – fogalmazott Dobrev Klára.

Kérdésre válaszolva azt mondta a DK politikusa, hogy a következő években Magyarország képes lenne megfelelni az eurózónához csatlakozás feltételeinek.

Az MSZP és Párbeszéd már április elején bejelentették az Euróhoz való csatlakozási szándékukat.  A legnagyobb ellenzéki pártszövetség azt javasolja, hogy 2020-ban lépjen be az ország az euró bevezetésének előszobájába – jelentette be Tordai Bence, a Párbeszéd és Bárány Balázs, MSZP képviselője

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Tordai szerint azt kell eldönteni, az euró bevezetésével a “mageurópához” fogunk tartozni vagy a kontinens perifériájára kerülünk. “Hagyjuk-e, hogy Orbán Viktor tovább húzza ki Magyarországot Európából, vagy rögzítjük a helyét Európa centrumában?”

Tordai idézte a Fidesz legutolsó 2009-es EU-programját, ami az euró minél hamarabbi bevezetését javasolta. Tordai az elemzők által prognosztizált gazdasági válságot is érvként hozta fel, amely a magyar gazdaságot kevésbé sújtaná, ha az ország az euróövezet tagja lenne, és egyúttal a fejlődést is segítené.

Az MSZP-s Bárány Balázs ezt pedig azzal egészítette ki, hogy Szlovénia 12 éve, Szlovákia 10 éve fizet euróval, Romániának már céldátuma van, miközben Magyarország ebben a kérdésben is lemarad a régió többi országához képest. Majd kijelentette, az MSZP azt szeretné, ha Magyarország is minél előbb csatlakozna az eurozónához.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here