Orban Viktor az Európa Parlament ülés után. via politico
Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az osztrák kancellár, a bajor miniszterelnök után  Angela Merkel német kancellár  is elutasította a magyar kormányfőnek arra tett javaslatát, hogy az Európai Néppárt (EPP) legyen nyitott és működjön együtt a szélsőjobboldali Liga nevű olasz párt által kovácsolt új jobboldali szövetséggel.

Sorban határolódnak el Orbán Viktor szélsőséges tervétől Európa legfontosabb vezetői, az osztrák kancellár, a bajor miniszterelnök urán ma a német kancellár is kijelentette nem kér Orbán ötletéből.

Merkel kifejtette: teljes mértékben egyetért Manfred Weberrel, az EPP csúcsjelöltjével, aki szerint a néppárt semmiféle módon nem fog együttműködni a radikális szélsőjobboldali pártokkal a május végi európai parlamenti választások után.

Angela Merkel egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a Fidesz néppárti tagsága jelenleg fel van függesztve.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tartott közös sajtótájékoztatót Matteo Salvinivel, a szélsőjobboldali Liga elnökével. Orbán itt közölte, hogy a Néppárt legyen nyitott az együttműködésre a tőle jobbra álló pártokkal – például a Ligával -, mert szerinte Európának bevándorlásellenes politikai erők szövetségére van szüksége.

Elutasította Orbán Viktor felvetését a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer is, aki Angela Merkelt váltotta a pártelnöki tisztségben. A politikus német hírportálokon idézett nyilatkozatában kiemelte, hogy

„ha Orbán még inkább eltávolodik az EPP-től, nem lesz visszaút számára és a Fidesz számára”.

Annegret Kramp-Karrenbauer hozzátette: a spanyolországi parlamenti választások eredménye is mutatja, hogy a közeledés a jobboldali populistákhoz „teljes tévút”.

Bécsben pedig közös sajtótájékoztatót tartott Markus Söder bajor miniszterelnök és Sebastian Kurz osztrák kancellár. Az újságírók megkérdezték tőlük, hogy mit szólnak Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtöki felvetésére, aki azt javasolta, hogy az európai néppárt (EPP) nyisson a Matteo Salvini olasz belügyminiszter által szervezett jobboldali európai politikai szövetség felé.

Söder ezt reagálta a felvetésre: „Természetesen szóba sem jöhet az együttműködés a szélsőjobboldali populistákkal. Semmi jó nem származna belőle.”

Kurz pedig ezt: „Nem működhetünk együtt olyan pártokkal, amelyek ki akarnak lépni az EU-ból, például az AfD-vel és Le Pen pártjával. Európa-ellenes álláspontjuk már rég kizárta őket egy ilyen együttműködésből.”

Nyilván a Fidesz médiája nem fog beszámolni arról, hogy Európa legfontosabb vezetői nem kérnek Orbán Viktor és a szélsőjobboldal szövetségéből, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here