Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Instagramra került fel az alábbi felvétel, amelyen az látható, hogy a BKV egyik busza a Petőfi híd pesti hídfőjéhez kegyetlen füstöléssel érkezik meg, majd nem sokkal később félre áll és nem képes az útját folytatni. 

Ilyen kegyetlenül elfüstölni BKV buszt még biztos nem láthattak a budapestiek, mint amit az alábbi videón látható járat produkált. Olyan masszív füstöt eregetett magából a jármű, hogy konkrétan semmit sem lehet látni.

A busz a Petőfi híd pesti hídfőjénél adta meg magát. Jól látható, hogy hatalmas füstöt eregetve érkezik meg, de már Budára nem ért át. A jármű vezetőjének félre kellett állni a tömegközlekedési eszközzel, ami azután is ontotta magából a füstöt.

Mint szemmel látható egy újabb típusú, nem régi Ikarus busz füstölt el, azonban ebben semmi meglepő sincsen, ugyanis rengeteg kritika éri a főváros fideszes vezetését a használt buszok beszerzése miatt.

Ne maradj le videóinkról se! Iratkozz fel a Youtube csatornánkra! Katt ide!

A Hír Hugó is pár hónapja írt róla, a BKV évek óta vásárolja fel Európa kidobott buszait. De már nem csak Nyugat-Európa levedlett járműveit vásárolta meg a BKV, hanem Kelet-Európából érkezett például 8 db igencsak furcsa csuklós Mercedes Citaro.

Az akkor frissen beszerzett romhalmazok először egy horvát városba, Rijekába érkeztek 2008-ban, azonban 2012-ben, négy év múlva kénytelenek voltak leselejtezni a folyamatos meghibásodások miatt.

Természetesen hatalmas botrány lett a selejtes buszokból a horvát sajtóban anno, a rijekai BKV (Autotrolej) négy éven át pereskedett az importőrrel és a gyártót (Mercedes-Benz) képviselő német EvoBus-szal, hogy a garanciát érvényesíteni tudja.

A per vége végül megállapodást lett, miszerint a németek leszállítottak Rijekának újabb csuklós, de más típusú Mercedeseket.

A selejtes buszokat a németek visszahívták. A tízből egyet szétszereltek, egyet átalakítottak hibriddé, a maradék nyolcat pedig sikerült rásózni egy igazi balekokra, igen a Fidesz kiváló és bölcs döntéshozóira, történetesen megvásárolta azokat Debrecen.

Minő meglepetés a buszok Debrecenben sem váltak be, így onnan is elpasszolták, méghozzá a BKV-nak. Az ipari hulladékok darabjáért a mi adó forintjainkból még fizetek is ezért, nem is keveset számszerűleg: 57,5 millió forintért vásárolta meg a BKV (összesen 462 milliót fizettek értük). Hogy a debreceni közlekedési cég mennyiért szerezte be, arról nincs infó.

Az, hogy milyen piszok drágán vásárolta meg a BKV ezeket a tízéves selejtes buszokat 57,5 millió forintért, jól mutatja hogy a 2008-as rijekai beszerzés akkori euro/forint árfolyamon számolva 69,2 millió forintot ért…

A fenti példa is jól mutatja, hogy nincs is tehát abban semmi meglepő ha egy-egy új busz elfüstöl Budapesten, hiszen szinte új árában vesszük a roncsokat.

A Fidesz médiája nem fog beszámolni arról, hogy milyen minőségű buszokat vásárlunk nagyon drágán, ezért kérjük ossza meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, ez így nincs rendben.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here