Az MSZP törvénysértőnek tartja, hogy az M1 szombati egyperces híradójában a Fidesz választási kampányfilmjét sugározták, miközben a többi párt még meg sem mutathatta hirdetését, ezért a Nemzeti Választási Bizottságtól kér jogorvoslatot – jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP elnöke

“A választási csalást nem csak azzal lehet elkövetni, ha manipulálják a szavazatokat, hanem azzal is, hogy manipulálják a kampányt” – állapította meg az MSZP elnöke hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján. Ezt tette a köztévé M1 híradója szombat este, amikor még az előtt, hogy a pártok hirdetési sorrendjének számai véglegessé váltak volna, az egyik egyperces híradóban leadta a Fidesz kampányfilmjét – közölte Tóth Bertalan.

“Amit a közmédia művel, az megint ennek a manipulációnak a része, hiszen a többi párt  nem kapott lehetőséget a hirdetéseinek bemutatására” – tette hozzá. A kampányfilm híradóban keretében való sugárzását a választási törvény és a választási eljárásról szóló törvény megsértésének tartják, ezért a Nemzeti Választási Bizottságnál tesznek panaszt. Azt kérik az NVB-től, a közmédiát tiltsák el ettől a tevékenységtől, s tartsák be a jogszabályokat.

“Láthatjuk, mennyire lejt a pálya a Fidesznek a kampányok során, közpénzből, kormányzati reklámok útján propagálják a fideszes EP-listát, miközben az ellenzéknek alig jut lehetőség elmondani a véleményét és álláspontját” – mondta.

Tóth Bertalan hitet tett amellett: amíg a Kúriát szét nem verik a közigazgatási bíróságok felállításával, az MSZP továbbra is minden jogi eszközt be fog vetni, hogy bemutassa a választók számára, hogyan manipulálják a kampányt, a megjelenéseket, amivel ahhoz járulnak hozzá, hogy a tavaly áprilishoz hasonlóan ez a választás se legyen tiszta.

A közmédiától azt kérik, tegyen le arról, hogy csak és kizárólag a Fidesz propagandáját hajlandó megjeleníteni. Az MSZP mindent meg fog tenni a a kiegyensúlyozott tájékoztatásért, és tovább küzdeni fog azért is, hogy elhelyezhessék hirdetéseiket a közterületi villanyoszlopokon – húzta alá Tóth Bertalan.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here