Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor ma délután Európa újabb szélsőjobboldali vezetőjével a jobbján parolázott a kamerák elé és finoman fogalmazva is jól kibabrált az eddigi szövetségesével a választások utolsó pillanatában. Bejelentette ugyanis, hogy a Fidesz nem támogatja, hogy Manfred Weber legyen az EU következő vezetője. Innen Orbánnak már nincs visszaút, vélhetőleg meg is pecsételődött a Néppártban a sorsa. 

Miután múlt héten Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a szélsőjobboldali Liga párt elnöke járt Budapesten Orbán Viktornál, most egy másik szélsőjobbos, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) első embere, Heinz-Christian Strache bécsi fogtechnikus volt a miniszterelnök vendége. (Tehát egy újabb európai szinten súlytalan főnácival parolázott Orbán a Várban)

Orbán és az osztrák szélsőjobbos haverja közös sajtótájékoztatót is tartott, amelyen az ATV tudósítása szerint Orbán olyan bejelentést tett, ami felér ebben a formába az eddig szövetségesei hátbaszúrásával: Fidesz már nem támogatja Manfred Webert, a Fidesszel korábban kifejezetten jó kapcsolatot ápoló bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusát az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Orbán így fogalmazott:

„A magyar miniszterelnököt a magyar választópolgárok bízzák meg, Weber elnök pedig azt mondta, a magyarok szavazatával nem akar az Európai Bizottság elnöke lenni. Ezek után a magyar miniszterelnök nem kerülhet abba a helyzetbe, hogy egy olyan embert támogat, aki így nyilatkozik.”

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Manfred Weber a német köztévén mondta azt március végén, hogy ha csak a Fidesz voksain múlna a bizottsági elnöksége, akkor inkább nem kívánja betölteni a most Jean-Claude Juncker által betöltött pozíciót.

Ám Orbán szerint nem csak Weber, hanem az összes pártcsalád összes csúcsjelöltje alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére, így szintén esélyes jelölt a balközép Frans Timmermans is az.

Hogy akkor mégis kit támogatna Orbán, nem hangzott el, a miniszterelnök azt mondta, még keresik a megfelelő jelöltet.

Orbán pálfordulása azért is érdekes, mert március elején a Welt am Sonntagnak adott interjúban Orbán még kifejezetten bátor politikai vállalkozásként értékelte a bajor politikus csúcsjelöltségét, és azt is mondta, hogy végig támogatni fogják Webert. Ezt mondta egészen pontosan: „A mi jelöltünk egy nagyszerű ember.

És szerintem jó volna Európának, hogyha egy bajor ember állna a bizottság élén. Weber jelöltsége az egyik legbátrabb politikai vállalkozás, amit én valaha láttam. Európában nem elég egy választást megnyerni, az EP-választás után kezdődnek az alkuk. „Megpróbálják Webert majd letaszítani erről a pozícióról. Világossá tettem, hogy mi végig támogatni fogjuk.

Mindezeket a szavakat tehát két hónappal azelőtt mondta Orbán Viktor, hogy most bejelentette nem támogatja Webert bizottsági elnöknek. Vélhetően Orbán Viktor ezzel a lépésével végleg megpecsételte a Fidesz sorsát az európai Néppártban.

Nos, Orbánnak soha nem volt erőssége az elvhűség és a lojalitás csak a hatalom és pénz érdekelte mindig, de azért ez a gerinctelenség mindent überel…

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here