Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor Macedón haverjának a pártját igen csúnyán legyőzték a most hétvégén tartott elnökválasztáson. Sztevo Pendarovszki, a kormányzó balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) jelöltje nyerte meg az észak-macedóniai elnökválasztást.

95 százalékos feldolgozottságnál a Macedon szocialisták jelöltje Pendarovszki 52 százalékkal verte meg ellenfelét, a jobboldali Gordana Sziljanovszka-Davkovát, aki 44,4 százalék szavazatot kapott. Őt a Magyarországra menekült Nikola Gruevszki pártja, a jobboldali VMRO-DPMNE indította a választási versenyen.

A két jelölt – két egyetemi tanár – az április 21-i első fordulóban fej-fej mellett végzett, a baloldali Pendarovszki csak egy hajszállal előzte meg vetélytársát. Az elnökválasztás egyik fő kérdése az volt, hogy a részvételi arány eléri-e a 40 százalékot a második körben, ellenkező esetben ugyanis meg kellett volna ismételni a teljes választási folyamatot, de végül a választásra jogosultak 46,2 százaléka megjelent.

Mint a Hír Hugó is beszámolt róla, még 2018 őszén robbant a nemzetközi botrány, hogy Magyarországra szökött Nikola Gruevszki, a hazájában börtönre ítélt, amúgy Orbánnal szövetséges, jobboldali , bukott macedón miniszterelnök.

A poszt a felhívás után folytatódik

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az „Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy „szia” és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

Akkor az albán rendőrség megerősítette, hogy Gruevszki 2018. november 11-én este a Hani i Hotit határátkelőhelyen hagyta el Albánia területét Montenegró felé. A rendőrség szerint a menekülő ex-miniszterelnök a tiranai magyar nagykövetség diplomáciai autójában utazott és a személyi igazolványát mutatta fel a határon.

Kezdetben a magyar diplomácia tagadta, hogy közreműködtek volna a politikusbűnöző szöktetésében,  majd később elismerték az érintettséget. Orbán Viktor haverja ezután meg is kapta Magyarországon a letelepedési engedélyt és most itt élhet köztünk.

Persze lehet, hogy a Fidesz hívei elhitték Orbán haverjáról, hogy mennyire is ártatlan, de minden jel szerint a macedón nép nem és így hatalmas győzelmet is aratott a most hétvégi választáson a baloldal.

A Fidesz-médiái nem fognak arról beszámolni, hogy az Orbáni-politikát folytató Macedón jobboldalt igen csúnyán megverték a hétvégén, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa a Macedónok nem kérnek az Orbáni-politikából.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here