Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Pesti Bulvár közölt egy érdekes írást, a portál megnézte, hogy hogyan állnak a határon túli magyar pártok az Európai Parlamenti választások előtt. Mind a felvidéki, mind az erdélyi magyar pártok kiszolgálták az EU-ban az Orbáni gyűlöletpolitikát, ám a jelek szerint ez betette nekik a kaput.

A Pesti Bulvár megjegyzi, hogy Orbán nem csak a 12-13 magyarországi Fideszes képviselővel számol, amikor az erejét fitogtatja, hanem a vele szövetséges határon túli magyar pártokkal is.

Azonban komoly pofont kaphat határon túlról az Orbáni gyűlöletpolitika, mert ugyanis a vele szövetséges pártok a kutatások alapján nem biztos, hogy átlépik az 5 százalékos küszöböt.

A két felvidéki párt, a Magyar Közösség Pártja és a Híd-Most olyannyira rossz viszonyban vannak, hogy semmi esély az együttműködésre, és jelenleg úgy tűnik nem lesz egyik formációnak sem képviselője az új Európai Parlamentben, holott most egy-egy képviselőjük is volt.

Nincs ebben semmi meglepő, már a márciusi szlovákiai elnökválasztáson sem támogatták a felvidéki magyarok az Orbánnal összekacsintó szlovák kormánypártok által támogatott köztársasági elnököt, hanem inkább az Orbáni-politikát is elítélő Zuzana Čaputovára a liberálisok jelöltjére szavaztak.

Nem jobb a helyzet Romániában sem, ahol a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelenleg két képviselővel rendelkezik, de éppen a bejutási küszöb körül mérik őket, de ha szerencséjük van éppen becsusszannak,  de könnyen ki is eshetnek az EP-ből, ez nagyban a részvételtől fog függni.

Megkérdezett elemzőnk elmondta, hogy ebben semmi meglepő nincsen ezek a határon túli magyar pártok szépen kiszolgálták Orbán egyre szélsőjobbra tolódó politikáját. A határon túli magyarok többsége nem kettős állampolgár,  így akik a Fidesszel szimpatizálnak valójában egy kisebbség.

Mivel a határon túli magyarok is gyakran áldozatai egy-egy szélsőjobboldali párt gyűlölet keltésének, így ha van egy társadalmi csoport amelyik irtózik ettől a politikától akkor Ők nagyon is.

Tehát az Orbáni-politika szépen betette a kaput a határon túli magyar pártoknak- összegzi megállapításait a politikai elemzőnk.

Nos, a Fidesz médiái nem fognak beszámolni arról, hogy mekkora bajban vannak a Fidesszel szövetséges határon túli magyar pártok ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: nem éri meg kiszolgálni a Fidesz érdekeit.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here